Buiten, Herfst, Inrichting, Sfeer, Styling

Breng de natuur naar je huiskamer!

21 september 2017

Hoe zorg jij er momenteel voor dat je huiskamer een knusse, gezellige kamer is? In de avonduren wil je hier kunnen genieten van je favoriete serie op televisie, een mooi boek, enzovoorts. Om dit mogelijk te maken is een goede indeling van deze ruimte essentieel! Een van de manieren om van je huiskamer een gezellige kamer te maken, is het gebruik van verschillende soorten kamerplanten. Planten dragen niet alleen bij aan de sfeer in een ruimte, maar zorgen ook voor de productie van zuurstof. Er zijn verschillende soorten planten die je in je huiskamer kunt verwerken!

Grote kamerplanten voor een botanische ruimte

Botanische kamers hebben in de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Onder een botanische kamer verstaan we een ruimte waarin met meerdere grote kamerplanten gebruikt, om de kamer iets te verkleinen. Dit geeft het gevoel alsof je in een jungle zit! Je kunt zelf kiezen wat voor soort grote kamerplanten je hierbij gebruikt. Kies je bijvoorbeeld voor tropische planten, zoals kleine palmboompjes, of ga je juist voor de dichtbegroeide planten uit het tropisch regenwoud?

Tip: naast het gebruik van grote kamerplanten kun je ook de muren in de huiskamer van een behang met planten voorzien.

Kleine plantjes in je huiskamer gebruiken

Wellicht vind je een botanische huiskamer iets te overdreven. In dat geval kun je voor het gebruik van meerdere kleine plantjes kiezen om de natuur naar je huiskamer te kunnen brengen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van mooie cactussen in kleine potjes op de kast, of wat te denken van vrolijke viooltjes die je in een mooie plantenbak op tafel zet? Op internet vind je nog veel meer inspiratie voor het gebruik van verschillende planten binnen de huiskamer. Houd er rekening mee dat te veel verschillende soorten planten je huiskamer een rommelige uitstraling kunnen geven.

Je vindt misschien ook leuk