Keuken

Scandinavische keuken inrichting

6 december 2017

De Scandinavische interieurtrend is niet meer weg te denken uit Nederlandse woningen. Deze fijne stijl uit het hoge noorden spreekt ons Nederlands erg aan. In de woonkamer zien we steeds vaker de neutrale en natuurlijke kleuren terugkomen en het typische design zien we in steeds meer meubelzaken terug. Wat we nu ook steeds meer zien terugkomen, zijn Scandinavische keukentrends. Een keuken, volledig ingericht naar een Scandinavische stijl. In dit artikel schrijven wij over hoe je eenvoudig jouw keuken kunt omtoveren tot een prachtige Scandinavische keuken.

 

Eenvoud en kleur

Wat kenmerkend is aan de Scandinavische stijl, is de eenvoud en de kleuren. Zorg voor een opgeruimd en overzichtelijke keuken om de eenvoud te bewaren. Kies voor een vast kleurenthema van zachte en natuurlijke kleuren. Op deze manier voorkom je een bont geheel en stijlruis. Simpel en eenvoud is de sleutel tot succes bij een Scandinavische keuken.

 

Keuken accessoires

De accessoires maken een Scandinavische keuken helemaal af. Blijf in het gekozen kleurenpalet wanneer je keuken accessoires uitzoekt. Typerend aan een Scandinavische stijl is het gebruik van potten en bewaardozen voor voedselproducten. Schaf mooie glazen weckpotten aan om jouw graanproducten, zoals pasta en rijs, in te bewaren. Koffie, thee en suikerpotten is een passende kleur en al jouw bestek in een uniforme kleur. Een Scandinavische keuken straalt rust uit.

 

Ga voor groen

Voor een levendige en natuurlijke sfeer in de keuken, mogen planten zeker niet ontbreken bij een Scandinavische keuken. Ga bijvoorbeeld voor een paar leuke hangplanten of voor planten in potten die bij het kleurenthema passen. Door wat extra groen in de keuken, leeft de keuken helemaal op en wordt het een organisch geheel.

 

Een Scandinavische keuken is een van de keukentrends die je niet mag missen. Niets is zo fijn als koken in een fijn ingerichte keuken. Een Scandinavische keuken straalt eenvoud en rust uit. Door een gebrek aan verpakkingen en een vast kleurenpalet biedt het overzicht, rust en ruimte. In elk huis kan een Scandinavische keuken het verschil maken in huis. Een fijne keuken, met veel overzicht en ruimte, daar wil je heerlijk in koken.

Je vindt misschien ook leuk