Keuken

Nostalgische keuken

6 december 2017

Nadat jarenlang serviesgoed, bestek en pannen moesten verdwijnen achter een muur van deurtjes mag tegenwoordig alles weer gezien worden. Dat geldt zeker in de landelijke, nostalgische keukens. Met bordenrekken, ophangrekken en andere details kun je je keuken aankleden en zo krijgt deze een persoonlijk karakter.

 

Nostalgische keukens ademen de authentieke sfeer uit van een boerenkeuken of een keuken in grootmoedersstijl. Neem bijvoorbeeld een nostalgisch front met raamwerk van massief kersenhout, glazen binnenpanelen en grepen in messing decor. Sommige accessoires zorgen er zelfs voor dat de keuken een geheel vormt met de woning.

 

Kenmerken nostalgische keuken

Kenmerkend voor de nostalgische keuken is onder andere het overvloedige gebruik van materialen als hout en steen. Stenen tegels of plavuizen zijn vaak op de keukenvloer terug te vinden. Makkelijk in onderhoud en zeer slijtvast. Bovendien hebben vloertegels juist extra charmes als deze een verweerd uiterlijk hebben. Dat komt goed uit, want het mooie van een keuken in oude stijl is toch dat niets perfect van vorm is.

En wat dacht je van kleine decoratieve tegeltjes aan de wand of zelfs als aanrechtblad? In patroon of met ornamenten kun je een ambachtelijke keuken creëren.

 

Hout

 

Behalve dat de vloer kan bestaan uit stenen tegels, kun je ook kiezen voor een plankenvloer. Hout is nu eenmaal onlosmakelijk verbonden met nostalgische keukens. Kijk maar naar de fronten van de deurtjes. Deze zijn allemaal van hout, zoals massief ebben- of eikenhout, al dan niet geschilderd in warme, natuurlijke kleuren. Een houten werkblad en een groot vierkanten, keramische spoelbak met kruiskopkraan (voorzien van de laatste technische snufjes) maken het geheel af.Hout combineert ook goed met riet, waarvan bijvoorbeeld laden, manden of de stoelen bij de keukentafel van kunnen worden gemaakt.

 

Bron: Woonaanrader.nl

Bron: Woonhint.nl

Je vindt misschien ook leuk