Slaapkamer

Babykamer trends in 2016

10 mei 2016
babykamer

Vind je het belangrijk wat de trends van 2016 zijn of heb je een eigen smaak en vind je het totaal niet interessant wat er op dit moment populair is? Hoe dan ook, het is altijd leuk om inspiratie op te doen wat de laatste trends zijn op het gebied van baby- en kinderkamers.

De trends in 2016!
Volgens de blog van minime zijn duurzame producten en materialen erg in trek op dit moment. Zo kun je gemakkelijk wat ouderwetse spulletjes in de babykamer zetten of bijvoorbeeld eens gaan shoppen bij de kringloopwinkels. Heb je toevallig nog spulletjes staan van toen je zelf een baby was? Ook deze kunnen weer prima hergebruikt worden voor op de babykamer. Als je zelf creatief bent kun je de oude spulletjes ook weer mooi opknappen door er een likje verf op te doen in een hippe kleur.

Niet alleen meubels
Wellicht denk je nu dat alleen de meubels duurzaam moeten zijn, maar niets is minder waar. Je kunt ook kiezen om duurzame accessoires te gebruiken of natuurlijk een combinatie van beiden. Hoe leuk is het dat je een retro opbergmand in de hoek plaatst of bijvoorbeeld wat knuffels van vroeger op het bedje of bij de commode? Ook kun je met decoratie als vazen of schilderijen veel doen. Het kiezen van een babykamer hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn! Ben je zelf toevallig handig, dan kun je ook eenvoudig meubels zelf maken.

Trend in 2015?
Weet je nog wat de trend in 2015 was? Vorig jaar was met name de Scandinavische stijl erg in trek, dus meubels van robuuste materialen en natuurlijke producten en juist geen strakke witte meubeltjes. In 2015 waren mintgroen en pastelkleuren de meest gebruikte kleuren, terwijl in 2016 juist bruin weer heel erg terugkomt. Ook koper en goud werd in 2015 erg vaak gebruikt en dan met name als decoratie! Je kunt de 2015 en 2016 stijlen ook prima combineren door duurzame natuurlijke meubeltjes (mooi opgeknapt) te gebruiken met wat ouderwetse decoratie. Aan jou de keuze!

Smaken verschillen
Uiteraard zijn trends geen verplichting en staat je eigen smaak voorop! Daarbij zijn de ‘standaard’ babykamers ook nog steeds erg in trek, dus roze/wit voor een meisje en blauw/wit voor een jongetje. Het is dus belangrijk dat jullie je goed voelen bij de kamer en het is minder belangrijk wat anderen ervan vinden. Daarbij is het ook veel belangrijker dat de babykamer of kinderkamer veilig is en dat de baby er rustig kan slapen!

Je vindt misschien ook leuk