Uncategorized

Nieuwe badkamer? Nieuwe cv-ketel!

30 augustus 2016

Een nieuwe badkamer is een goede investering. Niet alleen voor jezelf, maar ook als je later je huis verkoopt. Badkamers worden steeds groter en luxer uitgevoerd. Helaas wordt daarbij de bron van warmwater vaak vergeten: de combi-cv-ketel.

Groot, groter, grootst

Was de badkamer vroeger een kleine douchekamer, tegenwoordig worden het ware ‘wellness-ruimtes’. Ze worden steeds groter en bovendien ook luxer uitgevoerd, met stortdouche, dubbele inloopdouches, bubbelbaden of hot tubs. Door ons hectische leven hebben we steeds meer behoefte aan ontspanning. De badkamer word daardoor een steeds belangrijker onderdeel van het huis.

Warmwater

Met de vergroting van de badkamer neemt ook de vraag naar warm water toe. Dat heeft serieuze gevolgen voor de cv-ketel. Een gemiddelde cv-ketel in Nederland  is berekend op voldoende warm water voor een douche en voor het warmwater in de keuken. Gelijktijdig gebruik van de warmwater kraan gaat dan al meestal niet goed. De ‘doucher’ voelt direct een koude straal. Laat staan als een luxe badkamer wordt geïnstalleerd, of een tweede badkamer op zolder wordt gemaakt. Daarvoor zijn veel zwaarder combi-cv-ketels nodig.

Let op CW

Cv-ketels hebben een code. In die code staan ook de letters ‘CW’ (Comfort Warmwater). Hoe hoger het cijfer dat er achterstaat hoe meer warmwater de cv-ketel levert. Wil je niet lang wachten op warm water en op meerdere punten tegelijk in huis warm water kunnen gebruiken? Neem dan een cv-ketel met de klasse CW6. De toppers leveren dan meer dan 25 liter warm water per minuut. Meer dan genoeg voor een weldadig gevoel. Wil je toch meer? Neem dan een cv-ketel met aparte boiler.

Nieuwe cv-ketels

Door de nieuwe badkamerwensen gaan cv-ketel fabrikanten nieuwe soorten cv-ketels maken. Zo komen er meer ketels, die veel warmwater kunnen leveren gecombineerd  met een kleine verwarmingscapaciteit. Dat was tot nu toe andersom. De verwarmingsvraag neemt af omdat huizen steeds beter geïsoleerd worden. Een cv-ketel gaat 12 tot 15 jaar mee. Kijk daarom vooruit. Ga je een nieuwe cv-ketel kopen en denk je er aan om op termijn je badkamer te vergroten? Neem dan al vast een cv-ketel met meer warm water comfort.

 

Je vindt misschien ook leuk