Design, Sfeer, Styling

Sfeervolle kamerplanten

9 juni 2016

Kamerplanten zijn al eeuwenlang geliefd onder de mens en het wordt gebruikt als een decoratiestuk voor in een huis of kantoor. De planten zorgen voor een leuke sfeer en zijn vaak makkelijk te onderhouden. Er zijn planten in allerlei soorten en maten waardoor er altijd wel een is die bij uw interieur past. Als de planten op de juiste wijze worden onderhouden kunt u er een aantal jaren van genieten.

Positieve effecten kamerplanten

Kamerplanten zorgen voor een gezellige sfeer thuis of op kantoor, maar waar dient het nog meer voor? Planten hebben veel meer voordelen dan men denkt, zo reinigen ze de stoffen in de lucht en maakt het de omgeving gezonder.  Er is veel onderzoek gedaan naar de positieve effecten van de kamerplant op de mens. Zo is men erachter gekomen dat planten schadelijke stoffen kunnen afbreken, de luchtvochtigheid kan laten toenemen en zijn mensen veel minder gestrestst. Ook is er minder kans op keelpijn en verkoudheid. Dit is nog niet alles, de bladeren van planten absorberen geluiden, waardoor het geluid van het verkeer kan worden verminderd.

Onderhouden van een kamerplant

Zoals gezegd zijn er kamerplanten in verschillende soorten en maken, dit betekent ook dat elke plant anders verzorgd moet worden. Sommige planten moeten elke week water krijger, terwijl andere planten elke dag water moeten krijg om goed te groeien. Lees daarom altijd de beschrijving goed door of neem een kijkje op het internet. Er zijn ook groene warenhuizen en bloemisten die antwoord op al uw vragen kunnen geven. Als u de plant vergeet water te geven kan het doodgaan, dit is heel zonde. Bestel daarom een van de watersystemen die uw plant automatisch water geeft.  Zo hoeft u nooit meer bang te zijn dat uw plant geen water heeft gekregen. Grote kamerplanten zijn tegenwoordig ook helemaal in!

Je vindt misschien ook leuk