Design

Kunst van glas in huis gebruiken

2 oktober 2018

Het kan soms behoorlijk lastig zijn om een ruimte in huis van meer sfeer te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een woonkamer, die je niet te druk wilt maken met een felle kleur verf op de muur. Met accessoires kun je de uitstraling van zo’n ruimte proberen te verbeteren, waarbij kunst van glas het overwegen waard is! In het bijzonder wanneer je weinig of helemaal geen affiniteit hebt met kunst aan de muur. Kunst van glas wordt in verschillende soorten en maten aangeboden. Kies bijvoorbeeld voor een subtiele vaas van glas, een mooie glazen schaal, enzovoorts. In dit artikel vertellen we je meer over het gebruik van kunst van glas in huis.

Verschillende soorten kunst van glas

Kunst van glas wordt in talloze soorten aangeboden. Je hebt hierbij de keuze tussen pure kunst en glazen kunst, waar je ook nog iets aan hebt. Het voorbeeld van de glazen vaas is hier een goed voorbeeld van. Let wel, het kan slim zijn om de vaas leeg te houden. Je wilt de vaas immers niet in de vaatwasser zetten en de aanslag die als gevolg van de bloemen op het glas ontstaat is niet altijd goed schoon te maken met de hand. Daarbij kan het schoonmaken voor het slijten van de verflaag op het glas zorgen.

Bezoek een glasblazerij om een geschikt kunststuk te vinden

Wanneer je op internet zoekt naar kunst van glas, zal je al snel opmerken dat de mogelijkheden enorm zijn. Dit maakt het niet makkelijker om een geschikt kunstwerk voor in je eigen woning te vinden. Je wilt dat de kunst qua kleur past bij je huidige interieur. Daarbij mag het kunststuk niet te klein, maar zeker ook niet te groot zijn. Een erg klein kunstwerk kan wegvallen bij de rest van je interieur. Bezoek een glasblazerij om inspiratie op te doen!

Je vindt misschien ook leuk