Bewust leven, Design, Herfst, Trends

Creëer je eigen meubels

20 oktober 2015
creëer je meubels

Creatief met meubels

Vind je je inrichting en meubilair saai en raak je erop uit gekeken? Wil je wel eens wat anders dan de meubels die je overal ziet? Ontdek de creatieve kant in jezelf en ga zelf aan de slag om je eigen meubels te creëren. Zo maak je je inrichting uniek en geef je je huis een persoonlijke touch.

Geef je oude meubels een nieuwe look

Als je een nieuwe look wilt in je huis, hoef je niet meteen op zoek te gaan naar nieuwe meubels. Dat kost je een hoop geld, terwijl je met een paar kleine veranderingen ook kunt zorgen voor een andere sfeer in huis. Je kunt bijvoorbeeld een kast of tafel met een likje verf een hele andere uitstraling geven. Kies voor lichte kleuren om meer rust in huis te brengen of kies juist een accentkleur voor wat meer pit in de inrichting. Schilder verschillende onderdelen in verschillende kleuren voor een unieke look. Ook leuk is de laatste trend op het gebied van meubels schilderen: dip dye. Dit houdt in dat je alleen het onderste gedeelte van de poten van je tafel of kast verft. Ze lijken dan als het ware in de verf gedipt. Je kunt je meubels ook op andere manieren nieuw leven inblazen. Een ladekast geef je in no time een nieuwe uitstraling door de knoppen of greepjes te vervangen.

Ga op zoek in kringloopwinkels

Voor nieuwe meubels hoef je niet veel geld uit te geven. Je kunt in kringloopwinkels een heleboel mooie meubels vinden voor weinig geld. En het is ook nog eens beter voor het milieu. Kijk door de afgebladderde verf en beschadigingen in het materiaal heen, want je kunt meubels eenvoudig zelf opknappen door ze een likje verf te geven of de onderdelen te vervangen.

Je vindt misschien ook leuk