Uncategorized

Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?

18 september 2020

Als u op zoek bent naar nieuwe kozijnen, moet je een keuze maken tussen houten kozijnen & kunststof kozijnen. Maar wat zijn nou de voordelen van kunststof kozijnen en hoe lang gaan kunststof kozijnen eigenlijk mee? We vertellen er graag over in deze blog!

 

Kunststof kozijnen vs. houten kozijnen

Om een goede keuze te maken tussen houten- en kunststof kozijnen is het handig om te weten wat de eigenschappen zijn van kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen zijn in de afgelopen jaren toegenomen in populariteit gezien de kwaliteit van kunststof kozijnen steeds beter is geworden. Maar wat zijn de grootste voordelen van kunststof kozijnen vergeleken met houten kozijnen? We noemen hieronder de belangrijkste:

  • Kunststof kozijnen hebben een lange levensduur van minimaal 50 jaar
  • Kunststof kozijnen zijn recyclebaar en dus duurzaam
  • Kunststof kozijnen gaan – in tegenstelling tot houten kozijnen– niet rotten en zijn hierdoor makkelijker in onderhoud
  • Kunststof kozijnen zijn warmte-isolerend omdat het gemaakt is van PVC
  • Kunststof kozijnen zijn lager in prijs dan houten kozijnen
  • Kunststof kozijnen zijn veiliger dan houten kozijnen

Dus,  hoe lang gaan kunststof kozijnen nou mee?

Gemiddeld gaan kunststof kozijnen minimaal 50 jaar mee, met uitschieters tot wel 75 jaar. Dit is een stuk langer dan houten kozijnen én met veel minder onderhoud.

Ben je gek op de look van houten kozijnen maar wil je toch liever kunststof? Geen probleem. Er zijn tegenwoordig ook al kunststof kozijnen met een houtlook verbinding beschikbaar.  Daarnaast kun je tegenwoordig ook kiezen uit bijna alle RAL-kleuren in plaats van alleen wit. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Je vindt misschien ook leuk