Uncategorized

Alles kan in jouw keuken!

9 april 2021

Oh ja, is dat zo? Nou, dan mag je dat wel even bewijzen. Want dat betekent dat jij ook alles in huis hebt om te bereiden wat jij wilt.

 

Alles? Ja, alles. Maar dat is natuurlijk een breed begrip. Om te beginnen zijn er wellicht bepaalde gerechten die jou niet zo interesseren. Ingrediënten waar jij niet mee werkt die wel een speciale manier van (voor)bereiding vereisen. Daar hoef jij dan ook geen aandacht aan te besteden. Maar wanneer jij verder wilt experimenteren en van plan bent om je horizon te gaan verbreden, kom je niet om verdere uitbreiding van jouw verzameling keukengerei heen. Zeker niet wanneer jij perfectie nastreeft voor alles wat jij op je eettafel zet. Laat staan dat je gemakkelijk doet over wat er allemaal op jouw borrelplank komt te liggen.

 

Zo nauwkeurig mogelijk

Vertrouwde gerechten kun jij nagenoeg blindelings klaarmaken. Maar probeer je iets nieuws? Dan is het heel verstandig om toch eerst de voorgeschreven hoeveelheden te gebruiken die in het recept staan dat jij gaat bereiden. Zodra je ook dat helemaal in de hand hebt, is het tijd om eens te gaan experimenteren. Tot dat moment is aangebroken, raden we je wel aan om een nauwkeurige weegschaal te gebruiken. En ook een maatbeker die heel duidelijk de hoeveelheid water, melk, sap of andere vloeistof aangeeft, is onontbeerlijk. Vallen en opstaan is een fijne manier om te leren, maar zo kunnen er veel ingrediënten verloren gaan. Haal deze keukenhulpjes dus zeker in huis!

 

Livin’ on the edge

Scherpe messen zijn een must. Op dit gebied ga je dus zeker kwaliteit nodig hebben. Het liefst laten jouw lemmeten zich nog een beetje bijslijpen wanneer dat nodig is. Je hebt geen keuze wanneer je merkt dat je paprika’s niet meer zo gemakkelijk doorklieft als voorheen. Ja, oké, het alternatief is nieuwe messen aanschaffen, uiteraard. Maar niet alleen dit snijgerei willen we onder je aandacht brengen. Dat willen we ook doen met de ondergrond die jij gebruikt.

Eigenlijk moet dit meervoud zijn. Althans, dat is het verstandigste. Zo niet, dan kunnen bacteriën van vlees op groenten terecht komen en van vis op brood en andere deegwaren. Om maar iets te noemen. Want hoe goed je die planken ook schoonmaakt, er blijft altijd wel iets achter. En dat is enigszins te voorkomen wanneer je voor iedere ingrediënt soort een eigen plank gebruikt.

 

Vlam in de pan

Ja, dat krijg je onder andere wanneer je niet de juiste pan gebruikt voor een bepaald ingrediënt. Dus met een setje van vier kookpannen alleen kun je niet zo veel. Daar hoort nog een wok bij. En een braad- en koekenpan. Een snelkook variant, wellicht. Natuurlijk moet je daar wel de centen voor hebben. Maar als die culinaire passie door jouw aderen stroomt, speelt geld geen rol.

 

Veel kookplezier!

Je vindt misschien ook leuk