Design

Plaids en wat je erover moet weten

8 maart 2017

Je ziet ze recent steeds vaker terug in verschillende woondecoratiewinkels, de plaids. Je vindt ze dan ook in alle verschillende kleuren en maten. Nu lijken ze op het eerste gezicht puur decoratief, maar vergis je niet. Ook deze plaids kunnen nuttiger zijn dan je zou denken. Misschien wil je een plaid kopen, misschien niet. Maar als je er in ieder geval iets over wilt weten dan moet je vooral doorlezen.

 

Plaid

 

De keuze in plaids

Zoals ik hierboven al noemde heb je plaids in allerlei verschillende maten, kleuren en materialen. Zo heb je mintgroene plaids, roze plaids, okergelen plaids, blauwe plaids of zwart-witte plaids. Dan heb je plaids die vooral bedoeld zijn om zacht te zijn. Deze vaak gemaakt van materialen als wol, katoen of zelfs kasjmieren. Een simpele plaid van dit soort materiaal is ideaal als knuffelmaatje op de bank of in bed.
Ook heb je quilts, en dan in het bijzonder de Indiase quilt. Deze quilts zijn niet persé zacht maar bevatten prachtige en kleurrijke drukke patronen. Ze zijn vaak unieke en geven karakter aan jouw kamer. Vooral in een bohemien interieur passen ze goed.
Verder heb je de nog wat grover gebreide of gehaakte plaids. Deze zou je zelf kunnen maken maar zijn ook op veel plekken te koop. Ook zo’n grof gebreide plaid geeft meteen een bepaald gevoel van knusheid aan een kamer. En ze kunnen ook best zacht zijn

 

Het nut van plaids

Behalve je kamer net dat extra’s geven heeft een plaid nog meer nut. Zo zijn ze als eerste vaak erg zacht en dus heerlijk om mee te knuffelen. Op de bank tijdens het tv-kijken of in bed, het kan overal.
Ook kunnen deze zachte plaids wanneer het wat kouder is extra warmte geven. Hoe fijn kan het zijn om in hartje winter met chocolademelk en een zachte warme plaid op de bank te kruipen.

 

Zoals je nu hopelijk hebt gezien zijn plaids niet puur decoratief maar ook nog eens functioneel. Ze kunnen jouw avonden op de bank veel comfortabeler maken, vooral nu het langzaamaan steeds kouder wordt. Bovendien kunnen ze ook nog eens karakter of sfeer aan de kamer geven. En dan heb je ze ook nog eens in enorm veel verschillende soorten, kleuren, materialen en maten. Bovendien verkopen ze tegenwoordig in bijna elke winkel wel plaids, van de Blokker tot de Ikea. Je komt er bijna niet meer onderuit om ook een plaid te kopen maar de keus blijft natuurlijk volledig aan jou.

Je vindt misschien ook leuk