Keuken

Een dagje opruimen in de keuken

19 september 2016

Wie herkent het niet? Een keuken waarvan de inhoud steeds rommeliger wordt! Vaak wordt de keuken overgeslagen tijdens het schoonmaken van uw woning, omdat het een zeer tijdrovende klus is om de keuken volledig schoon te maken. Daarbij zien bekenden en familieleden die bij u langskomen enkel het fornuis en het aanrecht. Reden genoeg voor veel mensen om het schoonmaken van de keuken te laten bij het schoonmaken van het aanrecht en het fornuis. Overigens zitten hier ook de meeste bacteriën, zeker achter het fornuis waar etensresten tijdens het koken terecht kunnen komen.

Om te voorkomen dat de kastjes te rommelig of te vies worden, is het sterk aan te raden om zeker eens per jaar een dag in te richten waarbij u de volledige keuken opruimt.

Ingrediënten sorteren en opruimen

Een van de aspecten die belangrijk is bij het opruimen van de keuken in uw woning, is het sorteren van de ingrediënten die u nog in de keuken heeft liggen. Consumenten kopen veel producten dubbel, in de veronderstelling dat zij bepaalde kruiden of bijvoorbeeld gelatine niet meer hebben. Bij het opruimen van de keukenkastjes blijkt dan vaak dat deze producten nog wel degelijk in huis zijn! Niet alleen zonde dat u deze ingrediënten een tweede keer gekocht heeft, ook zijn de gevonden ingrediënten wellicht al over de houdbaarheidsdatum heen. Door de keukenkastjes regelmatig op te ruimen voorkomt u een dergelijke situatie en bespaart u geld.

Keukenapparaten sorteren

Naast het sorteren en opruimen van de ingrediënten in uw keukenkastjes is het minstens net zo belangrijk om de keukenapparatuur regelmatig te sorteren. Wellicht heeft u nog een oude mixer die u nooit meer gebruikt of een kruimeldief die niet meer goed werkt. Door dergelijke apparaten direct weg te gooien houdt u ruimte over voor andere apparaten.

Je vindt misschien ook leuk