Inrichting

Fairtrade interieur in huis

19 september 2016

De manier waarop producten geproduceerd worden neemt een steeds belangrijkere rol in binnen onze samenleving. Steeds vaker wordt er gekozen voor producten die op een eerlijke manier geproduceerd zijn, of die bijvoorbeeld biologisch zijn. Denk aan biologisch geurstokjes, tafeltjes die gemaakt zijn van bomen die toch al gekapt moesten worden, enzovoorts. Dergelijke fairtrade producten zijn vaak iets duurder, maar zorgen er wel voor dat u indirect bijdraagt aan een betere wereld.

Verschillende vormen van fairtrade interieurs

Fairtrade interieurs worden in verschillende soorten aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een woon- of slaapkamer met eikenhouten materialen. Niet alleen creëren dergelijke meubels een veel gezelligere en warmere sfeer in uw woning, ook kiest u met deze meubels voor meubels die op een verantwoorde wijze geproduceerd zijn. U moet er toch niet aan denken dat uw meubels door kinderen gemaakt zijn, of dat uw meubels zijn geproduceerd in fabrieken met een zeer hoge uitstoot?

Het is heel eenvoudig om fairtrade producten aan te schaffen. Er zijn verschillende webwinkels die deze producten aanbieden. Daarbij zitten er bij verschillende grote Nederlandse bossen kleine winkeltjes, die dergelijke producten verkopen. Vaak worden deze producten in de buurt van het bos geproduceerd.

Creëer een natuurlijke woning

Wanneer u het budget niet heeft om te investeren in fairtrade interieurelementen, kunt u ook kiezen voor het gebruik van zelfgemaakte accessoires. Wat dacht u bijvoorbeeld van kleine potjes die u zelf maakt? Onderzetters die u heel eenvoudig van oude blikjes kunt maken? Plantjes die u in uw eigen tuin groot kunt brengen? Enzovoorts. Hoewel u hiermee geen fairtrade meubels in huis heeft, draagt u toch bij aan een beter milieu en hoeft u minder te investeren in accessoires. U maakt ze immers zelf!

Je vindt misschien ook leuk