Inrichting

Inspiratie: rond en gezellig in de eetkamer

22 augustus 2018

De eetkamer is een natuurlijke plek om samen te komen. Hoe druk het ook is, op werk of school, je treft elkaar bij het eten. Een fijne gelegenheid om even lekker bij te praten. Over het algemeen denken mensen bij de keuze uitgebreid na over de gewenste lengte en breedte van hun nieuwe eettafel. Vooral leidend is daarbij het aantal mensen dat aan de tafel zal plaatsnemen. Vreemd genoeg denkt men eigenlijk nooit na over de vorm. Maar wist je dat een ronde eiken eettafel diverse voordelen heeft? Een ronde eettafel neemt minder plaats in en maakt het eten nog gezelliger. Koning Arthur was zo gek nog niet, toen hij zijn ridders aan een ronde tafel liet plaatsnemen. Je zit dichter bij elkaar en kunt elkaar makkelijker aankijken

Ronde tafel voelt vloeiender

Rechthoekige tafels worden vaak zo geplaatst dat je achter anderen langs moet kruipen om je plek te vinden. Ook het aan elkaar doorgeven van gerechten is –vooral bij langere eettafels- vaak een heel gedoe. Een voordeel van een ronde eiken eettafel is dat deze geen hoeken heeft. Hierdoor komt ruimte vrij zodat je makkelijker om de tafel kunt lopen en je stoel kunt vinden. Bovendien staat het eten in het midden, waardoor iedereen overal heel makkelijk bij kan. Daardoor wordt het allemaal net even prettiger.

Betere interactie

Natuurlijk was het Koning Arthur niet te doen om gezelligheid. Hij koos voor een ronde tafel om gelijkwaardigheid tussen zijn ridders te creëren. Een rechthoekige tafel geeft toch vaak een bepaalde (onbewuste) hiërarchie weer. Denk alleen al aan het belang dat wordt gehecht aan wie er aan het hoofd van de tafel zit. Bij een ronde eiken eettafel is iedereen gelijkwaardig. Je kunt iedereen aankijken, zonder je in allerlei bochten te wringen. Bij een rechte tafel vindt de meeste interactie toch plaats met de persoon tegenover je. Bij een ronde tafel wordt iedereen in het gesprek betrokken. Het gesprek wordt meer open en nodigt iedereen uit om mee te doen.

Ook voor kleine ruimtes

Ronde eiken eettafels hebben nog een voordeel: de hele oppervlakte is bruikbaar. Bij een rechthoekige tafel gaat, vooral in de hoeken, veel ruimte verloren. Want wie zet er nu een pan op het hoekje? Dat is vragen om ongelukken. Doordat ook nog eens de stoelen in een hoek ten opzichte van elkaar staan, voelt het minder krap. Je hoeft je minder zorgen te maken over het per ongeluk aanstoten van je buurman of –vrouw. Ronde tafels maken efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte.

Tafels99 uit Zevenaar heeft een ronde eiken eettafel voor elke woonstijl en smaak. Kijk maar eens rond op de online woonwinkel, of bezoek de showroom in Zevenaar.

Je vindt misschien ook leuk