Woning

Huis in Antwerpen kopen, waarom een makelaar inschakelen?

28 april 2020
huis in antwerpen kopen

Wist je dat er in 90% van de gevallen een makelaar wordt ingeschakeld voor het verkopen van een huis? Het belang van een verkoopmakelaar is voor veel mensen wel duidelijk. Een aankoopmakelaar inschakelen is echter iets waar vaker over getwijfeld wordt. Is een makelaar inschakelen bij de verkoop van je huis wel nodig? In dit artikel geven wij verschillende redenen waarom het verstandig is om een makelaar in te schakelen bij het kopen van een huis in Antwerpen of elders.

 

Als je op zoek gaat naar een geschikte woning is het inschakelen van een professional zeer belangrijk. Een aankoopmakelaar behartigt de belangen van jou als koper. Als woningzoekende is het belangrijk om een makelaar in te schakelen die je belangen behartigt, want de verkopend makelaar behartigt enkel de belangen van de woningzoekende. Een makelaar is nooit onpartijdig, waardoor het verstandig is om altijd een makelaar in te schakelen bij het kopen van een huis. Als je een huis in Antwerpen wilt kopen is Heylen Vastgoed een betrouwbare makelaar met de juiste kennis en ervaring in de woningmarkt van Antwerpen. Heylen Vastgoed kan zowel als aankoopmakelaar als verkoopmakelaar ingeschakeld worden.

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar treedt op namens de koper en neemt het gehele aankooptraject van je nieuwe woning uit handen. De makelaar bekijkt de waarde van de woning, bouwkundige staat en de juridische aspecten. Ook voert een aankoopmakelaar de onderhandelingen met de verkoper of verkoopmakelaar om een zo laag mogelijke prijs onder de meest gunstige voorwaarden te bedingen. Een aankoopmakelaar behartigt de belangen van de aankopende partij.

Wat doet een verkoopmakelaar?

Is er voor de verkoop van een woning een makelaar ingeschakeld? Dan is dit de verkoopmakelaar. Deze verkopend makelaar behartigt de belangen van de verkoper en probeert een zo hoog mogelijk prijs voor de woning te bedingen.

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Van plan om een huis in Antwerpen te kopen? Dan is het zeker verstandig om een aankoopmakelaar in te schakelen. Door een makelaar met kennis van de woningmarkt in te schakelen weet je zeker dat je er niets over het hoofd wordt gezien bij de aankoop van een woning. Ook kom je met een aankoopmakelaar niet voor juridische en administratieve verrassingen te staan. Alle administratie en juridische werkzaamheden worden door de makelaar uit handen genomen.

Je vindt misschien ook leuk