Woning

11 februari 2021

Waarom een puincontainer huren bij het klussen?

Ga je binnenkort zelf verbouwen? Of laat je het klussen over aan een vakman? Dan is het huren van een puincontainer vaak de beste keuze om het puin en sloopafval direct af te voeren. Een puincontainer via Puincontainershop.nl huren zorgt ervoor dat de container voor de deur wordt afgeleverd, zodat je tijdens het klussen het afval direct kunt afvoeren.

Het huren van een puincontainer zorgt ervoor dat je geen zorgen hebt over het afvoeren van het puin en sloopafval. Alles wordt voor je geregeld. Zelf hoef je alleen nog maar het puin en sloopafval in de container te gooien. Een puincontainer huren voor bij het klussen is dan ook een populaire keuze. Waarom? We hebben in dit artikel drie voordelen op een rij gezet!

Voordeel 1. Bespaar (veel) tijd

Als je een puincontainer huurt dan wordt deze netjes op tijd voor de deur afgeleverd. Dit maakt het mogelijk om gemakkelijk het sloopafval af te voeren, waardoor je minder tijd kwijt bent. Een verbouwing levert altijd meer sloopafval op dan dat je op voorhand zou verwachten. Op het moment dat je het zelf gaat afvoeren naar de milieustraat is de kans groot dat je meerdere keren heen en weer moet rijden. Dit is natuurlijk zonde van je tijd en kost ook brandstof. En dan ook nog te bedenken dat je al het afval meerdere keren in je hand hebt gehad.

Voordeel 2. Relatief goedkoop

Een puincontainer huren is relatief goedkoop. Zeker als je bedankt dat je anders een aanhanger moet huren en brandstofkosten kwijt bent voor het heen en weer rijden. In sommige gevallen kan het ook nog zijn dat je voor het afvoeren van het afval moet betalen. Al deze kosten bij elkaar maken een puincontainer huren vaak een voordelige optie. Het bespaart je ook nog eens flink veel tijd.

Voordeel 3. Veilige werkomgeving

Een ongeluk zit in een klein hoekje tijdens het verbouwen. Om veilig te kunnen klussen is het van belang om rondslingerend gereedschap en sloopafval te voorkomen. Met een puincontainer voor de deur kan je het afval direct afvoeren, waardoor dit niet meer rondslinger op de plek waar je aan het klussen bent.

Is er een vergunning nodig om een puincontainer te plaatsen?

Op het moment dat je de puincontainer plaats om eigen grond, dan hoef je geen vergunning aan te vragen of melding bij de gemeente te doen. Wil je een container huren in Amsterdam of een andere grote stad? Dan is het vaak nodig om melding te maken bij de gemeente, omdat in de meeste gevallen de container op openbare grond geplaatst moet worden.

Je vindt misschien ook leuk