Meubels

Wat heb je nodig voor een fijne thuiswerkplek?

9 maart 2021
fijne thuiswerkplek

Thuiswerken is ongekend populair. Steeds meer mensen werken vanuit huis. Echter wil dit niet betekenen dat je enkel je laptop hoeft open te klappen om aan de keukentafel aan je werkdag te beginnen. Zeker als je meerdere dagen langer dan vijf uur thuis aan het werk bent, dan is een fijne thuiswerkplek een absolute must.

 

Benieuwd welke spullen je nodig hebt voor het inrichten van een fijne thuiswerkplek? In dit artikel hebben we alle benodigdheden voor een comfortabele thuiswerkplek voor je op een rijtje gezet. Zo kan je direct beginnen met het inrichten van je thuiskantoor.

1. Ergonomische bureaustoel

Een absolute must voor je thuiswerkplek is een comfortabele bureaustoel die je ergonomische kunt afstellen. Zo’n ergonomische bureaustoel zorgt ervoor dat je lichaam tijdens je werkhouding voldoende steun krijgt. Dit voorkomt lichamelijke klachten, zoals rug-, nek- en schouderpijn. Kijk voor een ideale bureaustoel voor op je thuiswerkplek op OfficeCity.nl

2. Verstelbaar bureau

Voor een gezonde werkhouding is het van belang dat je bureau in hoogte verstelbaar is. Dit zorgt ervoor dat je het bureau op voor jou de ideale hoogte kunt instellen. Bij het instellen van de hoogte moet de hoek tussen je boven- en onderbenen minimaal 90 graden zijn. Ook de hoek tussen je boven- en onderarmen moet 90 graden zijn. Waardoor je schouders ontspannen kunnen hangen. Tegenwoordig zijn zit-sta bureaus ook ontzettend populair. Aan deze bureaus kun je zowel zittend als staand werken. Juist deze afwisseling is zo belangrijk om je lichaam gezond te houden. Voor thuiswerkers is de aanschaf van een zit sta bureau dan ook een verstandig keuze.

3. Computerstandaard

Beschik je niet over een thuiskantoor met bureau dat op de juiste hoogte ingesteld kan worden? Dan is een computerstandaard een goedkope optie om toch op de juiste hoogte te kunnen werken. De kans is groot dat je momenteel schuin naar beneden kijkt terwijl je werkt aan je bureau of eettafel. Met een laptopverhoger kan je weer comfortabel werken zonder dat je klachten als nekpijn krijgt.

 

Eventueel kan je er ook voor kiezen om op je thuiswerkplek gebruik te maken van een monitor. Die heeft vaak een betere hoogte en het beeldscherm heeft een groter formaat. Zelf werken met twee monitoren is mogelijk.

4. Wifi versterker

Er is niets zo vervelend als een trage internetverbinding als je thuis aan het werk bent. Heb jij op je thuiskantoor slecht bereik? Dan adviseren wij om een wifi versterker aan te schaffen. Dit apparaatje maakt het mogelijk om de verbinding op een bepaald punt uit te breiden, waardoor de wifi verbinden versterkt wordt. Sloom internet is met een wifi versterker verleden tijd.

5. Kantoorplanten

Een thuiskantoor hoeft niet saai te zijn, omdat je er serieus aan de slag moet. Een beetje sfeer zorgt ervoor dat je fijner aan het werk bent. Kantoorplanten mogen dan ook niet ontbreken bij het inrichten van je thuiskantoor. Wist je dat planten zorgen voor een betere luchtkwaliteit? Kantoorplanten zuiveren de lucht in je thuiskantoor, waardoor je productiever kunt werken.

Je vindt misschien ook leuk