Woning

Welke soorten gevelreiniging zijn er?

6 november 2020

Een gevel van een woning of een pand kan in de loop der jaren vies worden of zelfs beschadigd raken, door middel van een gevelreiniging krijgt jouw woning of bedrijfspand weer een frisse en schone uitstraling. Buiten dat je wilt dat je woning er goed uitziet, is het voor een bedrijfspand ook nog eens heel belangrijk aangezien (potentiële) klanten hierdoor een goede eerste indruk van je bedrijf krijgen. Er zijn veel bedrijven in Nederland die aan dergelijke diensten doen, zoek je bijvoorbeeld een bedrijf dat aan gevelreiniging in Tilburg doet, dan is dat geen probleem. Je hebt op het gebied van gevelreiniging best veel mogelijkheden, welke soorten gevelreiniging zijn er nou? 

Chemisch reinigen

Chemisch reinigen is noodzakelijk wanneer je last hebt van echte hardnekkige vervuiling zoals verfresten. Een specialist zal hierbij een speciaal reinigingsmiddel op de gevel aanbrengen die dan een tijdje moet intrekken, hierna zal dit middel met een hogedrukspuit van de gevel gespoten worden waardoor het vuil meegetrokken wordt. Aangezien chemische middelen natuurlijk niet goed zijn voor onderliggende planten of bijvoorbeeld de riolering, wordt dit opgevangen en door de specialist gerecycled. Het is belangrijk om in de gaten te houden dat het wel 1 tot 2 weken kan duren voordat je het uiteindelijke resultaat zult zien. Je hebt bij chemische reiniging de volgende mogelijkheden:

  • Basische middelen. Deze hebben een lage zuurwaarde waardoor ze zeer geschikt zijn voor poreuze ondergronden. 
  • Zure middelen. Door de hoge zuurwaarde kunnen dergelijke middelen de ondergronden aantasten waardoor ze niet overal gebruikt kunnen worden. Een gevelspecialist zal snel kunnen zien wat er mogelijk is en wat wel of niet kan. 

Stoomcleanen

Door middel van stoomcleaning kan je oppervlakkig vuil weghalen, denk hierbij bijvoorbeeld aan mossen of klimop. Een gevelreiniger heeft een apparaat waar het water zal worden verwarmd tot 100 graden, dit zal dan onder hoge druk tegen de gevel gespoten worden. De hoge temperatuur zal er dan voor zorgen dat het vuil losgeweekt zal worden, aangezien er alleen maar water gebruikt zal worden is dit een hele natuurvriendelijke oplossing. 

Stralen

Hoewel er bij deze methode alleen maar van water en lucht gebruikt gemaakt zal worden, is het de heftigste manier van gevelreiniging. Deze methode kan worden gebruikt om hardnekkig vuil en graffiti van de muren af te halen. Bij stralen worden er water en/of lucht met hoge snelheid tegen de muur gespoten, dit kan uiteindelijk je gevel aantasten. De specialist kan aangeven of de muur er tegen bestand is of juist niet.

Je vindt misschien ook leuk