Gezelligheid

Leuke restaurant keuzes om te gaan eten

4 november 2020

Wij Nederlanders houden heel erg van eten, dan is het af en toe wel fijn om even ergens uit eten te gaan. Maar door dat er tegenwoordig zoveel soorten restaurants zijn is het heel lastig kiezen. Daarom heb ik hier een paar veelvoorkomende restaurants voor je uitgezocht.

Fastfoodketens

De bekendste fastfoodketens hier in Nederland zijn: mcdonald’s, Burger King, Subway en de Febo. Daarnaast heb je ook nog bijna in elk dorp wel een cafetaria. Het is allemaal niet heel gezond maar wel erg lekker. Meestal voor als je een dagje weg bent geweest is het makkelijk en snel om er even te eten.

Pizzeria

Een pizzeria is een restaurant waar voornamelijk pizza’s worden gemaakt, maar ook andere Italiaanse gerechten zoals pasta of lasagne. De meeste pizzeria’s hebben een restaurantgedeelte maar ook een afhaal en bezorgdienst. De pizza zelf bestaat al duizenden jaren. Eerst werden de ronde broden als een bord gebruikt. De pizza wordt altijd in een oven gemaakt en valt rijkelijk te beleggen.

De Chinees

Bij de Chinees kun je meestal ook zowel in het restaurant als afhalen. Bij de meeste restaurants is de omzet van het afhalen hoger dan van de gasten. Sommige hebben zelfs dat je alleen kunt afhalen, ook wel de afhaalchinees genoemd. De meeste Chinese restaurants in Nederland zijn Chinees-Indisch, maar wel aangepast aan Nederlandse gebruiken. Zo zijn de gerechten allemaal een stuk minder gekruid en grotere porties, zoals de grote loempia.

All you can eat restaurants

De all you can eat restaurants zijn steeds populairder wordend in Nederland. Je betaalt een vast bedrag bij binnenkomst en dan kun je zoveel eten als je wilt. Wat meestal wel zo is als je veel laat staan moet je bijbetalen om zoveel mogelijk voedselverspilling tegen te gaan. Dit soort restaurants zijn eigenlijk perfect omdat er voor iedereen wel wat bij zit. Je kunt gewoon patat met snacks gaan eten, pasta, bami, wok gerechten, vlees en vis. Bij het dessert heb je meestal ook genoeg keuze.

Aanbiedingen

Geen idee wat je wilt eten? Gelukkig zijn er verschillende sites waar ze restaurants uitlichten die aanbiedingen hebben. Dan kun je aan de hand van de aanbiedingen een keuze maken. Waar je dan nog wel kans op hebt is dat je een minder grote menukaart ter beschikking hebt. Sites zoals Het Laatste Tafeltje hebben restaurants van heel Nederland tussen hun aanbiedingen staan. Ben je op zoek naar een restaurant in Zwolle of Amsterdam? Je vindt het op Het Laatste Tafeltje!

Je vindt misschien ook leuk