Styling

Vloerkleed industrieel: voor een stoer karakter

25 mei 2022

Een strakke stijl met onbewerkte materialen als hout en beton wordt wel een industriële stijl genoemd. Het lijkt net alsof je in een fabrieksruimte bent, die zojuist is verlaten. De muren zijn onbewerkt, het schilderwerk is slechts ruw gedaan en er worden vooral grove materialen gebruikt. Zo’n omgeving is de perfecte plaats voor een vloerkleed industrieel. Wat vormgeving betreft moet je dan denken aan een patroon van gehamerd staal, een grijze vloer met vuil- en olievlekken, maar ook motieven die doen denken aan gebarsten ramen, afgevallen bruin gebladerte en een impressie van het Noorderlicht. Het gaat hierbij uiteraard om afbeeldingen en niet om het echte vuil.

Goed basismateriaal

Een vloerkleed industrieel leent zich er uitstekend voor om allerlei andere opmerkelijke interieurstukken extra te benadrukken. Daarbij moet je denken aan een speciale verlichting, een opvallend stuk meubilair of een andere blikvanger. Eigenlijk is zo’n vloerkleed met nagenoeg alles te combineren. De vloerkleden zelf zijn in veel gevallen gemaakt van natuurlijke materialen, zoals rotan, sisal, wol, bamboe, zijde, katoen en leer. Maar er zijn natuurlijk ook vloerkleden van kunststof materialen, zoals viscose. Een kenmerk van de industriële vloerkleden is een enorme rijkdom aan kleuren en patronen.

Overal toepasbaar

Doordat een vloerkleed industrieel zulke universele motieven heeft, zijn ze in enorm veel interieurs toepasbaar. Uiteraard in zakelijke omgevingen, maar de industriële vormgeving sluit ook uitstekend aan op een eikenhouten tafel in de eetkamer, op een kantooromgeving met veel computers en op een sfeervolle woonkamer. Op de één of andere manier stralen de motieven vooral veel rust uit. Bekijk daarom de collectie van de verschillende merken in de webshop. Je zal ontdekken dat elk merk zijn eigen specifieke thema’s heeft. Zoals geldt voor alle vloerkleden mag je er bij een industrieel vloerkleed van uitgaan dat je daar voor vele jaren plezier van zult hebben.

Jouw ideale vloerkleed vinden

In de webshop zijn vele duizenden vloerkleden te vinden. Het is niet te doen om die allemaal te bekijken. Daarom is de shop uitgerust met handige filters. Eerst kies je in het menu voor de categorie Industriële vloerkleden. Vervolgens zijn de filters te gebruiken om je keus te specificeren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een selectie te maken op basis van de stijl, de kleur, de afmetingen van het vloerkleed, de hoogte van de pool, het materiaal en het merk. Je kunt meerdere filters tegelijk toepassen. Op deze manier navigeer je snel naar het product van je keus.

 

Kijk op Naduvi.nl voor scherpe aanbiedingen.

Je vindt misschien ook leuk