Styling

Hoe ruim je efficiënt je spullen op?

23 november 2018

Iedereen herkent het wel: het is bijna niet mogelijk om je huis compleet opgeruimd te hebben. Vooral niet wanneer je kinderen hebt die het speelgoed laten liggen of een echtgenoot die alles laat slingeren. Hierdoor heb je vast wel wat tips gebruiken om efficiënt de spullen op te ruimen!

Weggooien!

De belangrijkste eerste stap in het opruimproces, is het weggooien van spullen. Spullen die je niet meer gebruikt of kapot zijn, kunnen beter worden weggedaan. Dit scheelt je namelijk al veel opruimwerk. In plaats van spullen weg te gooien, kun je het natuurlijk ook naar de kringloopwinkel brengen. In elk geval ben jij van deze spullen af, waardoor het opruimen makkelijker wordt.

Je spullen sorteren

De spullen die je niet hebt weggegooid, nemen natuurlijk ruimte in. Een efficiënte manier om alles netjes weg te werken is in een stellingskast. Deze kasten hebben namelijk veel opbergruimte, waardoor je makkelijk je spullen erin kwijt kan! Stellingskasten zijn er in vele verschillende soorten en maten, waardoor het ook nog perfect bij je interieur past. Ook kun je hoogte van de planken zelf bepalen, waardoor al je spullen in de kast passen.

Maak afspraken met je gezin

Het scheelt je al veel tijd wanneer je overlegd dat de kinderen hun eigen kamers opruimen. Hierdoor heb jij tijd om een keer de garage of de zolder uit te pluizen. Stel een standaard dag in de week in waarin iedereen tegelijk gaat opruimen. Dit maakt het ook gezellig! Wanneer de kinderen de slaapkamers aan het opruimen zijn, is het voor jou mogelijk om in alle rust te beginnen aan de overvolle boekenkast.

Begin klein

Opruimen kost meer energie dan je denkt. Je moet continue kiezen: wil je het houden of niet? En laat je het hier staan of gaat het naar de berging? Begin daarom klein, zodat het niet voorkomt dat je opruim projecten niet af maakt. Begin bijvoorbeeld met de kastjes van het bureau. Wanneer dit klaar is, kun je beginnen met het uitzoeken en opruimen van je kledingkast.

Je vindt misschien ook leuk