Styling

Hoe kies je een schilderij als cadeau

6 februari 2018

Altijd leuk, een schilderij als cadeau. Je moet alleen wel weten of dit schilderij ook past bij de persoon aan wie je het geeft. Er zijn verschillende manieren om het juiste schilderij te kopen voor de juiste persoon. Hieronder ga ik beschrijven hoe je dit aanpakt.Ga na wat voor inrichting de persoon heeft in zijn of haar huis.

  1. Heeft deze persoon bijvoorbeeld een hele strakke inrichting, dan past daar beter een strak schilderij bij dan een rommelig schilderij. Terwijl dit rommelige schilderij misschien weer erg goed past bij een gekleurde, wat minder strakke inrichting.
  2. Welke kleuren zijn er gebruikt in het huis van de persoon aan wie je het schilderij geeft? Heeft hij of zij veel donkere kleuren, zoals een donkergrijze muur met zwarte meubels, dan past hier een schilderij bij waarin veel zwart of schaduw is gebruikt. Op deze manier zorg je dat er een harmonie is in het huis. In een felgekleurd huis, met bijvoorbeeld een felrode bank en een rode muur, kan erg goed een schilderij waar de kleuren van af spatten. Je kan ook kijken naar wat er al in zijn of haar huis hangt. Op deze manier kan je goed bedenken wat hier bij past.
  3. Wat is de persoonlijkheid van de cadeau ontvanger? Is deze persoonlijk levendig en altijd blij, dan zal je hem of haar blij maken met een schilderij wat vol kleuren zit. Stem dit uiteraard wel af op de hierboven beschreven inrichting. Is de persoon van nature wat minder levendig, en wat saaier, dan kan hier een strak schilderij met niet al te veel kleur goed bij. Probeer je in te leven in hem of haar.
  4. Vergeet daarnaast natuurlijk niet het budget. Als je budget niet al te hoog is, overweeg dan om op internet te kijken naar hobbyisten, die schilderen voor het plezier en niet voor het geld. Ook kun je hiervoor kijken in je familie, of je iemand kent die kan schilderen.

Je vindt misschien ook leuk