Inrichting

‘Rest in peace’… ruim je rommel op!

17 januari 2018

Het is vandaag de dag niet makkelijk meer om je thuis tot rust te laten komen. Velen werken thuis, nemen werk mee naar huis of hebben een te druk leven waardoor het thuis niet meer zo snel aanvoelt als een rustpunt. Maar het is juist belangrijk om tijdens een drukke periode een rustgevoel te creëren thuis om jezelf op te laden. Daarom helpen wij je graag met wat handige tips om je ideale rustplek te vinden thuis.

Ruim je rommel op

Het ligt misschien voor de hand, maar ontdoe je van onnodige rommeltjes in huis. Rommel is namelijk ‘energie’ wat vast zit in je huis. Dit is voor vele meestal een moeilijke stap aangezien dit altijd zo is geweest maar je ontdoen van deze onnodige rommel kan voor enorme opluchting zorgen.

Zorg voor een luchtig huis

hiermee bedoelen we niet dat je allerlei luchtverfrissers moet gaan kopen maar dat je de klusjes in huis zoals afwassen een stuk leuker kan gaan inzien door bijvoorbeeld muziek op te zetten. dit zorgt ervoor dat je met minder stress te werk gaat en dus wat relaxter de klusjes kan doen.

Zorg voor een mooi uitzicht

Heb je vanuit je woonkamer bijvoorbeeld uitzicht op een mooi bos, laat deze gordijnen dan altijd open en laat het licht in je huis stromen. Het kan voorkomen dat je vind dat je nergens een mooi uitzicht hebt, dit kan! Zorg er dan voor dat je een mooie foto hebt staan of misschien een schilderij van bijvoorbeeld Artiteq hebt hangen.

Spreek je zintuigen aan

Een warm bad nemen of geurkaarsen aansteken in huis helpt veel om je zintuigen te kalmeren. Ook rustgevende muziek helpt hier een handje bij, geef je als het ware over aan de rust van je huis!

Clear the air

Oftewel bespreek als deze er zijn de frustraties of gekwetste gevoelens met degene die in je huis wonen. Ook wanneer je denkt dat de ander hier geen last van heeft merkt deze persoon het toch. Wanneer deze worden besproken zal je merken dat er veel minder stress ontstaat.

Uiteindelijk heb je dus zelf in de hand of je thuis tot rust kan komen of niet, wanneer je deze stappen onderneemt zal je merken dat dit een hele verademing is. Want zeg nou zelf: wat is er fijner dan lekker relaxen en tot rust komen na een drukke dag op het werk!

Je vindt misschien ook leuk