Buiten

Zo geef je jouw tuin een unieke twist

23 november 2018

De tuin dient in de zomermaanden als verlengde van de woonkamer en speelt een belangrijke rol in ons leven. Zodra de zon zich laat zien en de temperaturen oplopen trekken we massaal naar buiten. Omdat de tuin een plek is waar we veel tijd doorbrengen is het belangrijk dat je er graag bent. Heeft jouw tuin een saaie of verwaarloosde uitstraling en ben je op zoek naar een manier om jouw tuin er weer verzorgd en netjes uit te laten zien? De bestrating van jouw tuin neemt een groot gedeelte van de tuin in beslag. Wil jij jouw tuin verbeteren? Dan is het volledig opnieuw laten aanleggen van jouw tuin niet altijd nodig. Door de bestrating van jouw tuin te vervangen, kan jouw tuin weer jaren mee. Wij hebben een aantal bijzondere vormen van bestrating voor je op een rijtje gezet.

Keramische tegels

Wil jij jouw tuin een chique, moderne uitstraling geven? Dan zijn keramische tegels iets voor jou. Keramische tegels worden voornamelijk gebruikt voor het bestraten van (overdekte) terrassen maar zijn ook zeer geschikt voor het bestraten van andere delen van jouw tuin. Keramische tegels zijn kleurvast, krasvast en zeer onderhoudsvriendelijk. Het enige nadeel van keramische tegels zijn de hoge aanschafkosten.

Sierbestrating

Sierbestrating is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo is het mogelijk om te kiezen voor meerkleurige stenen of tegels met een bijzondere structuur. Het aanleggen van sierbestrating kan een lastige klus zijn, omdat niet alle stenen gelijk zijn. Zeker weten dat het op de juiste manier wordt aangelegd? Laat deze klus dan over aan een bestratingsbedrijf.

Bijzondere legverbanden

Wil jij naast bijzondere tegels ook een bijzonder legverband voor de bestrating van jouw tuin? Afhankelijk van de tegels/stenen die je hebt gekozen zijn er tientallen legverbanden beschikbaar. Daarnaast is het mogelijk om een figuur in de bestrating te verwerken. Het leggen van bestrating met een bijzonder legverband is een lastige klus. Wil je zeker weten dat het eindresultaat mooi is én dat de bestrating jarenlang meegaat? Dan is het verstandig om het bestraten van jouw tuin uit te besteden aan een professional.

Een bestratingsbedrijf inhuren

Wil jij ook unieke bestrating laten aanleggen in jouw tuin? Bijzondere vormen van bestrating kunnen het beste aangelegd worden door een professioneel bestratingsbedrijf. Bestratingsbedrijven zijn op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van bestrating, hebben jarenlange ervaring en beschikken over brede kennis. Zij kunnen de bestrating van jouw voorkeur op professionele wijze aanleggen, zodat jij er jarenlang van kunt genieten.

Je vindt misschien ook leuk