Styling

Het ideale materiaal

25 mei 2022

Ons huis is gemaakt van tientallen, dan wel niet honderden verschillende materialen. Veel materialen zien we iedere dag, maar we realiseren lang niet iedere dag wat voor materiaal het is en wat voor fijne eigenschappen die materialen hebben. Geen enkel materiaal wordt namelijk gebruik zonder reden. Een van die materialen is béton ciré, ofwel gewaxt beton. Bedrijven bieden béton ciré qualité exceptionnelles aan, ofwel gewaxt beton van uitzonderlijke kwaliteit, die misschien in jouw woning ook wel gebruikt is. Maar wat houdt deze stof precies in en wat is er nou zo fijn aan deze stof?

Ijzersterk en waterdicht

Van beton weten we natuurlijk allang dat het ontzettend sterk is. Gewapend beton is daarbij nog sterker door het metaalrooster in de harde stof. Echter kan water nog wel een schade aanbrengen aan het beton wanneer het onopvallend scheurtjes insijpelt en de stof langzaam erodeert. Daarom wordt beton ook wel gewaxt. De wax zorgt ervoor dat het beton wat egaler en waterdicht wordt. Het materiaal wordt daardoor nog steviger en is ideaal voor keukenbladen of tegels in badkamers. Daarnaast kan je je huis ook voorzien van betondecor béton ciré marches, ofwel betonnen gewaxte traptreden of een betonnen gewaxte vloer. Loopvlakken raken door het constante gewicht en geschuif van zowel mensen als meubels snel beschadigt. Het gewaxte beton is daar de ideale oplossing voor. 

Sfeervol in huis

Naast de kracht die het materiaal heeft en de functionaliteit, kan het beton ook nog eens heel sfeervol zijn. Door een warme, of juist lichte koude kleur te kiezen, zoals lichtgrijs of zandkleur, kan je met gewaxt beton een rustige sfeer in je huis creëren. Zo kan je in je woonkamer voor grijs kiezen om de rust te bewaren voor wat gewaagdere meubels, maar kan je daarentegen in je badkamer een warme zandkleur kiezen voor je muren en vloer om een strandachtige sfeer te creëren. Kortom: béton ciré is van alle markten thuis!

Je vindt misschien ook leuk