Klusbedrijven

Bedrijfspand verkopen? Check deze tips!

1 juli 2022

Bij de verkoop van uw bedrijfspand is het belangrijk om rekening te houden met de vele factoren die de verkoop zullen beïnvloeden. Deze factoren omvatten locatie, grootte, lay-out, uitrusting en inrichting, en eventuele hangende of mogelijke rechtszaken. Het is ook belangrijk om de marktomstandigheden in uw regio te begrijpen en te begrijpen waar kopers naar op zoek zijn. Een professionele makelaar kan u helpen de juiste woning te vinden en een eerlijke prijs te bedingen.

Controleer de zonering

Wanneer u klaar bent om uw bedrijf te verkopen, is het belangrijk om de bestemming van het pand te controleren. Als het bestemmingsplan het type bedrijf dat u verkoopt niet toestaat, kan het moeilijk zijn om een koper te vinden. In sommige gevallen moet het bestemmingsplan worden gewijzigd om het bedrijf te verkopen.

Het is ook belangrijk om eventuele beperkingen op bewegwijzering of reclame te controleren. Sommige gemeenten hebben regels over welk type bewegwijzering is toegestaan en hoeveel ruimte kan worden besteed aan reclame. Als deze beperkingen te beperkend zijn, kan dit de potentiële kopers voor uw bedrijf beperken.

Ten slotte moet u ervoor zorgen dat het gebouw en de grond in goede staat verkeren. De koper zal willen weten dat hij een goede deal krijgt en dat er na aankoop geen onverwachte reparaties of renovaties nodig zijn.

Breng het pand op de markt

Als het tijd is om uw bedrijfspand te verkopen, zijn er een paar belangrijke dingen die u moet doen om het beste rendement op uw investering te behalen.

Om te beginnen wil je het pand op de markt brengen en potentiële kopers laten weten dat het te koop staat. Dit zal enige interesse wekken en u helpen een beter idee te krijgen van wat uw eigendom waard is.

Daarnaast moet je bereid zijn om te onderhandelen met potentiële kopers. Het is belangrijk om te onthouden dat u uw eigendom niet hoeft te verkopen als u dat niet wilt, dus wees niet bang om te wachten op het beste bod.

Als er ten slotte een koper is gevonden, moet u het verkoopproces zorgvuldig doorlopen en ervoor zorgen dat aan alle details wordt voldaan. Dit zorgt voor een soepele overgang voor zowel u als de nieuwe eigenaar van uw bedrijfspand.

Doe je onderzoek

Bij de verkoop van een bedrijf kan het pand een belangrijke factor zijn bij een mogelijke verkoop. Het is belangrijk om uw onderzoek te doen en de waarde van het onroerend goed te begrijpen om het beste rendement op uw investering te krijgen. Bij de verkoop van een bedrijfspand zijn er een aantal zaken waar u op moet letten:

De eerste stap is om erachter te komen voor hoeveel vergelijkbare woningen in uw regio zijn verkocht. Dit geeft u een idee van de waarde van het onroerend goed en helpt u bij het bepalen van een prijs. U kunt online bronnen gebruiken, zoals onroerendgoedwebsites of zelfs veilingwebsites om deze informatie te vinden.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het onroerend goed in goede staat is en klaar is voor verkoop. Dit betekent het opruimen, eventuele schade herstellen en ervoor zorgen dat alle benodigde vergunningen aanwezig zijn. Als er nog problemen zijn met het onroerend goed, zal het moeilijker zijn om het te verkopen.

Realistische verwachtingen hebben

Bij de verkoop van een bedrijfspand is het belangrijk om realistische verwachtingen te scheppen bij de koper. Het is niet raadzaam om iets te beloven dat u niet kunt waarmaken, omdat dit ertoe kan leiden dat de koper zich terugtrekt uit de verkoop of een juridische klacht indient.

Verkoop je bedrijfspand aan Damborg.nl

Ben je op zoek naar een nieuwe kans in de zakenwereld? Overweegt u uw bedrijfspand te verkopen? Dan is Damborg.nl wellicht de perfecte oplossing voor jou!

Damborg.nl is een toonaangevende online marktplaats voor bedrijven en eigenaren van onroerend goed die hun eigendommen snel en gemakkelijk willen verkopen of verhuren. Met jarenlange ervaring in de branche kunnen wij u helpen om de beste deal voor uw eigendom te krijgen.

We hebben een breed scala aan panden beschikbaar, waaronder commerciële en industriële gebouwen, kantoorgebouwen en winkelruimtes. We bieden ook een uitgebreide listingservice, wat betekent dat uw eigendom door duizenden potentiële kopers of huurders zal worden gezien.

Dus als u uw bedrijfspand wilt verkopen, neem dan vandaag nog contact met ons op en laat ons u helpen de perfecte koper of huurder te vinden!

Je vindt misschien ook leuk