Klusbedrijven

Waarom ondergrondse perscontainers steeds populairder worden

24 februari 2022

De keuze voor het verwerken van afval valt steeds vaker op ondergrondse perscontainers. Dat is bijvoorbeeld te zien in grote steden. Dit komt doordat deze modellen verschillende voordelen met zich meebrengen. Zo zijn ze bijvoorbeeld voor verschillende afvalstromen te gebruiken. Dit maakt het dus ook alleen maar interessanter. Ze werken bijvoorbeeld goed op plekken waar appartementencomplexen staan. Een perscontainer huren via Afvalperscontainer.nl is dan een optie.

Minder containers nodig

Een reden waarom de ondergrondse perscontainer steeds populairder wordt, is dat er minder modellen nodig zijn om dezelfde doelen te bereiken. Omdat woonwijken ook onder de straat steeds voller komen te liggen, bijvoorbeeld met kabels en leidingen, is het aantrekkelijk om ruimte te besparen. In een perscontainer kan veel meer afval worden gegooid dankzij de verdichting. Daardoor kan in woonwijken met minder containers dezelfde afvalstroom worden verwerkt. Dit heeft overigens niet alleen effect onder de grond. Ook boven de grond zijn minder punten van inworp te zien. Dit maakt de straat rustiger.

Besparingen op andere vlakken

Het werken met perscontainers geeft niet alleen een besparing op de containers zelf. Het is ook zo dat er op andere vlakken bespaard kan worden. Bedenk bijvoorbeeld dat het opnieuw inrichten van het straatbeeld veel gemakkelijker gaat. Er zijn minder obstakels, dus er hoeven ook minder zaken te worden aangepast. Dat is goedkoper in alle opzichten. Of het nu gaat om materiaal, of om arbeid. Dit betekent dus ook dat er andere dingen met budgetten gedaan kunnen worden. Dat maakt het gebruik van containers van dit type dus ook aantrekkelijker. 

Beter omgaan met afval

Een andere belangrijke reden waarom de perscontainer steeds populairder wordt, is de manier waarop afval ermee verwerkt kan worden. Het is belangrijk om de verschillende afvalstromen al bij de bron te scheiden. Wanneer dit kan met behulp van de juiste containers, dan is dat natuurlijk alleen maar aantrekkelijk. Deze kunnen ook nog eens meer aan, waardoor ze minder snel vol lijken. Dat komt het gebruik ervan ook ten goede. De oude lelijke containers waren ook nadelig bij het inzamelen. Door het persen kan drie tot viermaal zoveel afval verwerkt worden.

Je vindt misschien ook leuk