Buiten

Verschillende soorten terrasverwarmers en hun mogelijkheden

31 augustus 2016

Ben je iemand die graag ’s avonds buiten zit? Dan ben je het waarschijnlijk met me eens dat het erg jammer is dat het er in Nederland al snel te koud voor is. De enige momenten waarop je in Nederland ’s avonds nog lekker buiten kunt zitten, zijn de dagen waarop het overdag lekker warm tot heet is geweest en het ’s avonds weinig afkoelt. Dit soort dagen zijn in Nederland helaas redelijk schaars. Toch is er een manier om ’s avonds buiten te kunnen zitten, zonder dat je een jas aan hoeft te trekken, een deken hoeft te pakken of hoeft te bibberen van de kou. De oplossing: een terrasverwarmer.

Mogelijkheden van terrasverwarmers

Een terrasverwarmer heeft verschillende functies. Ten eerste kun je deze, zoals gezegd, gebruiken wanneer je ’s avonds lekker lang buiten wilt kunnen zitten. Ook als je in het voor- en naseizoen lekker in je tuin wilt kunnen vertoeven, is een terrasverwarmer een echte aanrader. Daarnaast zijn terrasverwarmers zeer geschikt wanneer je feestjes wilt vieren. Als er veel mensen komen, kan het handig zijn om iedereen lekker buiten te laten staan en zitten. Hier heb je vaak net een wat grotere ruimte dan binnen. Span een zeil over de tuin of plaats een partytent en maak gebruik van terrasverwarmers, dan kun je zelfs in de winter je feestjes voortaan buiten vieren.

Verschillende soorten terrasverwarmers

Terrasverwarmers zijn er in twee verschillende soorten. De eerste is een grote paal waarbij je een gasfles onderin kunt plaatsen. Bij sommige kun je de vlam zien door een raampje, bij anderen komt de warmte er boven uit. Hier kun je dan heerlijk bij in de buurt gaan staan of zitten. Daarnaast zijn dit soort apparaten nog te verkrijgen in een vorm die je kunt ophangen. Die zie je weleens bij cafés en restaurants met terrasjes waarbij er niet zoveel plaats is voor staande terrasverwarmers. Deze werken meestal op elektriciteit. Voor welk soort terrasverwarmer je ook kiest, je zult er veel warmte en plezier aan beleven.

Je vindt misschien ook leuk