Inrichting

Maak een plan voor je woning onderhoud!

31 augustus 2016

Het onderhouden van je woning is een extreem belangrijke taak. Het zorgt er namelijk voor dat je woning zijn waarde behoudt en je er comfortabel kunt leven. Toch zien we dat veel woningen achterstallig onderhoud vertonen, met alle gevolgen van dien. Een huis heeft talloze onderdelen die onderhouden dienen te worden, deze onderdelen zijn echter vaak niet bekend bij woningeigenaren. Door het gebrek aan kennis worden problemen erger totdat er geen reparatie meer mogelijk is. De gratis onderhoudsapp Woonderhoud biedt voor al deze woningeigenaren een oplossing!

De gevolgen van het niet onderhouden

Het niet onderhouden van je woning heeft enkele ernstige gevolgen. Naast het feit dat achterstallig onderhoud gerepareerd moet worden, en reparatiekosten hoog zijn, daalt de waarde van je woning flink! Gezien het feit dat woningprijzen niet meer zo explosief stijgen als voorheen, kan achterstallig onderhoud je dus enorm veel geld kosten. Ook makelaars waarschuwen voor achterstallig onderhoud. Een slecht onderhouden woning verkoopt namelijk vele malen slechter dan een goed onderhouden woning die instap klaar is.

Naast de waardedaling, hoge reparatiekosten en een langer verkooptraject is er nog een gevolg waarvan niet veel woningeigenaren op de hoogte zijn. De schades die veroorzaakt worden door achterstallig onderhoud, bijvoorbeeld lekkages, worden niet vergoed door de opstal- en inboedelverzekering. Al met al kan achterstallig onderhoud voor onprettige verassingen zorgen en is het maken van een woning onderhoud plan een verstandige keuze!

Maak een woning onderhoud plan met Woonderhoud

Een woning onderhoud plan is in feite een overzicht van alle taken die uitgevoerd moeten worden en wanneer. Hiervoor heeft Woonderhoud een handige app ontwikkeld. In de Woonderhoud app kun je al het voor jou aanwezige onderhoud inplannen. Bijkomende voordelen zijn dat je herinneringen ontvangt, direct in contact kan komen met lokale onderhoudsbedrijven en het onderhoud samen met buurtgenoten in kunt kopen. De Woonderhoud app is gratis te downloaden voor Apple en Android toestellen. Meer informatie over de uitgebreide mogelijkheden van de app vindt je op de website van Woonderhoud.


 

Je vindt misschien ook leuk