Inrichting

Een dakkapel? Doen!

12 januari 2016
loungeset

Waarom een dakkapel?

De meeste mensen denken wel eens na over het laten plaatsen van een dakkapel en dit is niet zonder reden. Een dakkapel van Windak vergroot namelijk je woonoppervlak en vermeerderd daardoor ook de waarde van je huis. Veel mensen denken dat je met bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer de waarde van je huis verhoogt maar dit is helaas niet zo. Meestal brengt een huis waar de keuken en badkamer oud zijn minder op maar een huis waar alles nieuw is verkoopt hoogstens sneller. Bij een dakkapel is dit dus niet zo, je hebt niet alleen plezier van een dakkapel, het geld dat je besteed aan een dakkapel is ook zeker niet verdwenen.

Een dakkapel voegt veel toe.

Het is natuurlijk geweldig om extra ruimte in je huis te kunnen creëren, eindelijk een fijne kinderkamer of een kantoor waar je ook gewoon kunt staan en ruimte hebt voor Prixos kantoorartikelen. Denk je er aan om te gaan verhuizen maar kan dit financieel niet of ben je erg gehecht aan je huidige woning? Een dakkapel biedt uitkomst. Er wordt vaak gedacht dat een dakkapel altijd heel kostbaar is maar dit hoeft niet zo te zijn. Voor enkele duizenden euro’s heb je al een dakkapel, je hoeft dus zeker geen tweede hypotheek af te sluiten. Uiteraard kan je het zo duur maken als je zelf wilt maar over het algemeen geldt dat de gemiddelde meter prijs daalt bij een grotere dakkapel. Dit is eigenlijk heel logisch want wat betreft arbeid en afvoeren van materiaal worden precies dezelfde handelingen verricht als bij een kleine dakkapel.

Waar moet je rekening mee houden?

Er zijn eindeloos veel opties als je besluit een dakkapel te laten plaatsen. Zoals ik hier boven al noemde, het formaat. Dit is natuurlijk de meest voor de hand liggende keuze maar er zijn nog vele andere keuzes die je moet maken, zoals de dakkapel prijzen. De tweede keuze die je maakt is voor het te gebruiken materiaal. Je kunt kiezen voor kunststof, hout of een combinatie. Kunststof is onderhoudsvriendelijker maar heeft geen eeuwige levensduur en hout wordt vaak als mooier gezien. Verder moet je denken aan het soort ramen, ventilatieroosters, afwerking, et cetera. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk een airco op de dakkapel te laten plaatsen, ideaal omdat een dakkapel vaak geplaatst wordt in kamers waar het warm wordt in de zomer. Wat je ook kiest, alvast veel plezier met je nieuwe dakkapel!

 

Je vindt misschien ook leuk