Trends

Wat is een houthandel?

12 januari 2016
creëer je meubels

Een houthandel handelt in hout. Zo simpel kan het soms zijn. Hout is een prachtig en zeer veelzijdig materiaal. Hout raatk nooit uit de mode. De meeste houthandels handelen in verschillende soorten hout voor verschillende gebruiken. Een houthandel kan zowel leveren aan andere zakelijke partijen (B2B) of rechtstreeks aan de consument (B2C). Als consument kom je in aanraking met een houthandel als je op zoek bent naar tuinhout voor bijvoorbeeld een schutting of hout om zelf een meubelstuk te maken. Voor de zakelijke markt zijn constructiehout, planken, vloeren, gevelbekleding en hout voor plafonds en wanden gebruikelijk.

Verschillende soorten hout

Verschillende soorten bomen leiden tot verschillende soorten hout. En iedere gebruikswijze van hout vraagt om een ander type. Een groot verschil zit in de hardheid van hout. Uiteraard hangt er ook een verschillende prijskaartje aan al deze typen hout.

Waar vind ik een houthandel?

Er zijn door heel Nederland veel gespecialiseerde houthandelaren, zoals Jongeneel. Door hun winkels te bezoeken kan je de verschillende soorten hout zien en voelen en advies inwinnen. Als je al precies weet wat je wilt hebben, kan je ook online op zoek naar een goede houthandel.

Duurzaam FSC hout

Een goede houthandel herken je aan zijn aanbod van FSC hout. FSC-hout is hout dat duurzaam verkregen is. FSC staat voor Forest Stewardship Council. Deze internationale organisatie zet zich in voor het behoud van bossen en verantwoord bosbeheer over de gehele wereld. Bosbeheer is verantwoord wanneer er een balans is tussen ecologische, sociale en economische belangen die bij bosbeheer komen kijken. De vraag naar duurzaam hout stijgt hard, met name de afgelopen jaren. Maar liefst 40% van het hout op de Nederlandse markt is FSC-hout. Door van houthandels te verwachten dat zij ruim aanbod hebben in FSC-hout tegen goede prijzen kunnen wij er met zijn allen voor zorgen dat de bossen op onze aarde nog beter behouden worden.

Je vindt misschien ook leuk