Woonkamer

Een beamer voor thuis kiezen

28 december 2015

Thuis op je eigen bank een film kijken op een bioscoopwaardig scherm, wie wil dat nu niet? Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een beamer om thuis te gebruiken voor films en het spelen van games. Niet elke beamer is echter geschikt voor gebruik thuis, dus let op bij de aanschaf.

Home Cinema

Speciale home cinema beamers hebben een HD-resolutie van minimaal 1280 x 720 pixels. Hiermee ben je verzekerd van zeer scherpe beelden. De lichtopbrengst bij home cinema beamers is niet hoog, omdat ervan uitgegaan wordt dat je de beamer in een verduisterde ruimte gebruikt. Dit lagere aantal lumen zorgt bovendien voor een beter contrast, waardoor de kijkervaring beter wordt.

Projectiescherm gebruiken

Voor de beste ervaring is een projectiescherm onontbeerlijk. Veel mensen projecteren ook gewoon op een witte muur, maar dit doet erg af aan de beeldkwaliteit. Investeer dus in goede accessoires bij je beamer, waaronder een goed projectiescherm. Zorg ook dat je de beamer op de juiste afstand van het projectiescherm opstelt. De juiste afstand wordt bepaald door de projectieverhouding van de beamer. Deze verhouding geeft aan binnen welke afstanden de beamer zich mag verhouden tot het projectiescherm.

Je vindt misschien ook leuk