Buiten

Buiten genieten met vrienden in de wintertijd; het kan met een opblaasbare jacuzzi!

21 oktober 2019

De meeste mensen bergen hun opblaasbare jacuzzi op zodra het buiten kouder begint te worden. Pas als het weer beter weer wordt zetten ze deze weer op. Maar waarom zou je in de winter niet kunnen genieten in een opblaasbaar bubbelbad? In de winter is het namelijk heerlijk om een avond met vrienden door te brengen in de frisse buitenlucht.

 

Door deze 8 stappen te volgen zorg je er voor dat je op een winteravond een geslaagde avond hebt met jouw vrienden.

  • Opzetten van de jacuzzi

Voordat je gaan beginnen aan het voorbereiden van jouw top avond is het natuurlijk belangrijk om een opblaasbare jacuzzi te hebben. Een Intex jacuzzi is hiervoor een goede keuze. Dit is het bekendste merk op dit gebied. Het opzetten van zo’n jacuzzi is vaak niet ingewikkeld en heb je binnen een mum van tijd gedaan.

  • Warm water: heel belangrijk!

Door de koude buitentemperatuur in de wintertijd is het belangrijk dat het water in de jacuzzi lekker warm blijft. Het is natuurlijk niet fijn om in een ietswat koud bad te zitten terwijl de buitentemperatuur laag is. Om optimaal te genieten is het daarom erg belangrijk om de temperatuur in het bubbelbad hoog genoeg te houden. Hou hierbij een temperatuur tussen de 38 en 40 graden aan. Daarnaast warmt het water als de buitentemperatuur lager is natuurlijk ook minder snel op. Zet de verwarming van je jacuzzi daarom ruim voordat je erin gaat aan.

  • Heerlijk ontspannende muziek

Niets is fijner dan in je eigen tuin ontspannen in een lekker warme jacuzzi met een prettige achtergrondmuziek. Met wat muziek droom je heerlijk weg bij de frisse buitenlucht. Zet een speakertje bij de jacuzzi neer en zet deze op een geluidsniveau dat voor jou prettig is. Let er hierbij wel op dat de speaker niet in het water valt of nat wordt; zet deze dus op een slimme plaats neer voordat je in de jacuzzi gaat. Helemaal geschikt voor deze situatie is een waterbestendige speaker die je in het water in het water legt.

 

  • Neem iets warms mee

Iets waar je in eerste instantie misschien niet meteen aan denkt is het meenemen van iets warms. Als je uit de jacuzzi stapt is de buitenlucht extra koud doordat je net uit het lekker warme water komt en tegelijkertijd ook nog nat bent. Neem daarom een lekkere badjas of een dikke handdoek mee naar de jacuzzi. Zo zorg je ervoor dat je het niet zo koud hebt als je weer uit de opblaasbare jacuzzi gaat. Neem ook een paar pantoffels of lekker warme schoenen mee naar de jacuzzi. Hierdoor is het niet nodig om met je blote voeten over de koude tegels heen te lopen en zo blijven jouw voeten lekker warm.

 

  • Neem een lekker drankje mee

Naast een lekker muziekje op de achtergrond is het ook een goed idee om iets lekkers te drinken mee te nemen. Hierbij heb je eigenlijk twee keuzes. Zo kun je ervoor kiezen om een warm drankje mee te nemen zoals koffie, thee of warme chocomelk. Hou er hierbij wel rekening mee dat een warm drankje in de koude buitenlucht snel af kan koelen; wacht dus niet te lang met het opdrinken. Een andere optie is om een koud drankje mee te nemen. Denk hierbij aan een lekker wijntje, een biertje of iets fris. In de koude buitenlucht blijft een drankje ook nog eens lekker koud. Neem daarom gerust een aantal drankjes tegelijk mee;  dat scheelt ook weer een aantal keer op en neer lopen in de koude buitenlucht.

 

  • Creëer sfeer in jouw tuin

Als je in de jacuzzi zit is het leuk om ook om de jacuzzi heen een leuke sfeer te creëren. Dit doe je door sfeerverlichting in jouw tuin te verwerken. Hang wat sfeervolle lampjes op of zet wat lampen in de tuin neer. Dit geeft als het donker is toch net dat beetje extra sfeer. Wat ook een leuke sfeer geeft is sneeuw in de tuin. Als het gesneeuwd heeft ziet de tuin er écht winters uit en dit maakt het nog fijner om buiten te zijn.

  • Houd rekening met het weer

Voordat je een avond met vrienden plant is het wel verstandig om te kijken wat voor weer het gaat worden. Je zit natuurlijk niet graag buiten als het regent of sneeuwt buiten. Ook is het soms te koud om buiten te zijn. Bij temperaturen onder het vriespunt is het in ieder geval af te raden om in een jacuzzi buitenshuis te gaan zitten. Houdt er dus rekening mee dat het weer niet altijd geschikt zal zijn om buiten in een jacuzzi te gaan zitten. Wat ook mooi is aan het ‘s avonds in een jacuzzi zitten is dat je op een onbewolkte avond naar de sterren kunt kijken.

  • Ga er met vrienden in

Alleen in een bubbelbad zitten is natuurlijk fijn om tot rust te komen en te ontspannen, maar met een aantal vrienden erin is toch een stuk gezelliger. Lekker bijkletsen onder het genot van fijne muziek, een lekker drankje en een gezellige sfeer; klinkt als een perfecte avond, toch? Als je deze 8 stappen volgt dan kan jullie avond niet meer stuk!

 

Je vindt misschien ook leuk