Uncategorized

Bankstellen, welke kies jij?

21 oktober 2019
Bank woonkamer

Als je je woonkamer gaat inrichten dan is het vinden van het juiste bankstel een noodzaak. Het juiste bankstel zorgt voor de sfeer en de uitstraling. Tegenwoordig is er zo veel keuze. Hoe maak je dan de juiste keuze?

Een bankstel kiezen, hoe begin je daaraan?

De beslissing die je maakt zal natuurlijk veel afhangen van je budget en je type van interieur. Het is ook belangrijk om er rekening mee te houden dat de bank voor jou comfortabel genoeg zit. Dat kan je testen door verschillende soorten banken uit te proberen, zit op deze bank niet enkel rechtop, maar ook onderuit gezakt om een echt oordeel te kunnen vellen. Maak op voorhand een lijstje waarop vermeld wordt waar je bankstel aan moet voldoen. Schrijf daarbij ook de afmetingen op die je bank mag hebben. Als er veel kinderen en/of huisdieren in je huis rondlopen, dan kan je er beter ook rekening mee houden dat je voor een bank kiest die makkelijk is om schoon te maken.

Soorten bankstellen

Hoekbank
Een hoekbank is een bank die een hoek vormt. Een stoffen hoekbank past mooi in een landelijk interieur, omdat ze gezelligheid uitstraalt. Hoekbanken bestaan, net zoals andere bankstellen in verschillende kleuren en materialen. Kies voor een leren hoekbank en dan kan deze ook mooi staan in een meer modern interieur. Deze bank kan in vele verschillende formaten uitgevoerd worden en je kunt zelf kiezen waar in de bank de hoek komt. Je hoekbank zef samenstellen is in veel woonwinkels ook een optie. Dan kan je hem helemaal op je wensen aanpassen.

2- of 3zitsbank
Deze variant bestaat ook in een 5zit, voor de grotere woonsten. Ook dit soort banken zijn er in verschillende materialen, kleuren en ontwerpen. Deze banken zijn recht van vorm en hebben over het algemeen altijd aan beide kanten een armleuning. Dit type van banken wordt vaak gekozen in moderne woningen.

Chaise longue
Een chaise longue wordt soms ook een sofa genoemd, je kan hem herkennen doordat hij aan één kant een leuning heeft die bestaat uit een geheel. Dit is de ideale bank om te ontspannen. Ook deze bank past perfect in een modern interieur, maar afhankelijk van de materialen en de stijl kan het ook in landelijke interieurs gebruikt worden.

Fauteuil
Deze bank wordt vaak gebruikt als extra bank en is bedoelt om in te relaxen, maar wordt vaak gewoon als pronkstuk gebruikt.

Je vindt misschien ook leuk