Gezelligheid

Wat is geurolie?

13 januari 2020

Bijna iedereen is gek op een lekker geurtje in huis. Of we nou een geurkaars aanzetten of een wierookstokje laten branden. Tegenwoordig wordt er daarnaast ook veel gebruik gemaakt van geurolie. Dit is een olie die we laten branden waar vervolgens verschillende soorten geuren uit kunnen komen die er ook voor zorgen dat het huis lekker gaat ruiken. Toch zijn er ook nog andere doeleinden waar geurolie voor gebruikt kan worden. In deze tekst gaan we dan ook een kijkje nemen in de wereld van de geurolie. Wat is geurolie? en waar kunnen we geurolie allemaal voor gebruiken?

 

Wat is geurolie?

Geurolie is heel simpel gezegd een olie waar geur in verwerkt zit. Vaak gaat het om een pure vorm van de geur waardoor dus ook maar heel weinig van de olie nodig is om de geur te verspreiden. Het verspreiden van de geur kan op verschillende manieren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om dit in een oliebrander te doen. Deze zorgt, door middel van een vuurtje, dat de olie door het gehele huis verspreid wordt. Het is ook mogelijk om een diffuser te gebruiken. Deze nevelt water door de ruimte heen waar de olie in verwerkt zit. Op die manier wordt de olie door het huis heen verspreid. Omdat de diffuser gebruik maakt van nevel, blijven de moleculen van de olie een geheel en helpt dit bij de geur in huis. Toch is een geurolie niet alleen bedoelt voor een lekker geurtje ondanks dat dit al reden genoeg is om een geurolie aan te schaffen. De oliën zouden namelijk ook nog eens positieve effecten kunnen hebben.

 

Positieve effecten van geurolie

Aromatherapie is een alternatieve vorm van geneeskunde waarbij gebruik gemaakt wordt van geuren. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld positieve herinneringen hebben aan een geur en zich beter voelen wanneer zij deze geur weer een keer ruiken. Ook kunnen verschillende geuren positieve effecten op iemand hebben. Een simpele vorm hiervan is lavendel. Lavendel zien we in een hoop verschillende producten terugkomen die te maken hebben met rust en slaap. Denk bijvoorbeeld aan thee, maar dus ook in olie. Wanneer je een olie met lavendel geur door de kamer verspreid, kan dit helpen wanneer je slecht slaapt of tot rust wil komen. Mocht een lekker ruikende kamer niet voldoende zijn dan zijn er dus ook nog verschillende positieve bijwerkingen die geurolie voor je kan doen. Ook kan geurolie gebruikt worden voor andere doeleinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van parfum? De olie ruikt natuurlijk hartstikke lekker en het combineren van verschillende geuren zorgt er voor dat er een fijn parfum ontstaat. Je hebt maar een klein beetje nodig dus het kost ook nog eens weinig geld.

 

Tot slot

Een geurolie is dus meer dan alleen een lekker geurtje in huis. De verschillende effecten die geuren op iemand kunnen hebben worden in de vorm van geurolie benut. Ook kunnen de oliën gebruikt worden voor andere doeleinden zoals parfum. Belangrijk punt is dat de olie allen uitwendig gebruikt kan worden.

 

Bron: vrijesectorwonen.nl

Je vindt misschien ook leuk