Inrichting

Een vloerkleed zorgt voor warmte in je interieur

15 december 2016

Een vloerkleed wordt door veel mensen gezien als een soort extra verwarming voor de voeten. Dit is natuurlijk ook het geval, maar er zijn meer reden waarom je voor een vloerkleed kunt kiezen. Zo kan het zijn dat je onherstelbare schade aan de vloer met behulp van een vloerkleed wilt verbergen. Maar misschien heb jij wel gewoon een vloerkleed in je woning liggen omdat je het mooi vindt. Een vloerkleed kan namelijk warmte toevoegen aan je interieur.

Sfeermakers

Vloerkleden zijn al een aantal jaren behoorlijk hip. Dit maakt dat je ze in veel winkels en op het internet in allerlei soorten, maten en kleuren kunt vinden. De kleden zijn zelfs zo populair geworden dat ze tegenwoordig ook in verschillende vormen verkrijgbaar zijn. Steeds meer mensen zien een vloerkleed als een sfeermaker die ervoor kan zorgen dat je interieur een warmere uitstraling krijgt.

Samenhangend geheel

Door gebruik te maken van een vloerkleed in een woning, creëer je een samenhangend geheel. Waarom? Omdat de functies van de verschillende meubels met een kleed afgebakend kunnen worden. Wanneer je bijvoorbeeld een vloerkleed in je zithoek plaatst, zorgt het kleed er als het ware voor dat deze ruimte wordt afgebakend. Indien je een vloerkleed kiest met een warme kleur, zorgt dit er tevens voor dat het oog van gasten op de hoek met het vloerkleed valt. Een vloerkleed kan mensen dus als het ware naar een bepaalde, warme, hoek trekken.

Vloerkleed en vloerverwarming

Heb jij vloerverwarming in je woning, maar wil je toch een vloerkleed? Dan is het zaak om hier met extra aandacht naar te kijken. Niet alle vloerkleden zijn namelijk geschikt voor het gebruik op vloeren met vloerverwarming. Wanneer een vloerkleed hier geschikt voor is, staat er altijd een icoontje op het label van het kleed. Let hier goed op, want het zou zonde zijn wanneer je vloerkleed de warmte van de vloerverwarming niet doorlaat.

Je vindt misschien ook leuk