Inrichting, Trends

Geef je huis een industrieel tintje met staal en beton

15 december 2016

De industriële stijl is de laatste jaren steeds vaker terug te vinden in Nederlandse huishoudens. De stijl is min of meer over komen waaien uit de Verenigde Staten en heeft haar naam vooral te danken aan de grote fabrieken die daar jaren geleden stonden. In deze fabrieken werd vaak veelvuldig gebruikgemaakt van materialen als staal en beton. Dergelijke materialen kunnen in een woning echter ook voor een verrassend effect zorgen.

Betonnen vloer of muur

Indien je net een nieuwe woning hebt laten bouwen en nog op zoek bent naar een mooie vloer, kun je ervoor kiezen om een betonnen vloer te laten leggen. Deze kun je vervolgens in verschillende kleuren verven, waardoor je een echte industriële uitstraling kunt creëren. Heb jij je vloer inmiddels uitgekozen, maar ben je nog op zoek naar stoere bekleding voor op de muur? Ook dan kun je voor beton kiezen. Dit geeft namelijk een stoere uitstraling en is weer eens iets anders dan het stucwerk of behang dat in veel Nederlandse huizen op de muren zit.

Staal

Staal is stevig materiaal en om die reden werd het vroeger ook veel in fabrieken gebruikt. Het kan moeilijk kapot en hoeft daarom niet snel vervangen te worden. Om je woning van een industrieel tintje te voorzien, kun je ervoor kiezen om elementen van staal terug te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor een ijzeren stelling die dienst kan doen als open kast. Is dit je toch allemaal iets te groot? Dan kun je ook stalen accessoires plaatsen in je woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stoere lamp boven de keukentafel of stoelen met een stalen frame. Met een aantal kleine stalen objecten is het al mogelijk om een industrieel tintje aan je huis te geven.

Je vindt misschien ook leuk