Inrichting

Hangstoelen voor binnen

15 december 2016

Waar hangstoelen vroeger veelvuldig buiten werden opgehangen, zijn ze tegenwoordig ook steeds vaker in een woning terug te vinden. In veel gevallen is het een toegevoegde waarde voor wat betreft het interieur en daarnaast zit het ook nog eens bijzonder relaxed. Voordat jij overgaat tot de aankoop van een hangstoel, moet je weten dat er verschillende soorten op de markt zijn. Hoofdzakelijk wordt er onderscheid gemaakt tussen een hangstoel die aan het plafond bevestigd moet worden en een staande hangstoel.

Hangstoel aan het plafond

Wanneer je een hangstoel aan je plafond wilt bevestigen, moet je natuurlijk wel weten hoe je te werk moet gaan. Het is in principe niet veel meer dan een haak in het plafond vastmaken, maar dit moet wel zorgvuldig gebeuren. Zo moet je in eerste instantie zorgen voor de juiste haak. Voor een houten plafond is bijvoorbeeld een andere haak nodig dan voor een betonnen plafond. Zorg er dus eerst voor dat je weet waar de hangstoel moet komen te hangen. Daarnaast is ook het soort haak van belang. Zo kan de ene haak meer gewicht dragen dan de andere. Op de verpakking staat vaak hoeveel gewicht de haak kan tillen. Je kunt het beste een haak kopen die veel gewicht kan dragen. Zo voorkom je in ieder geval dat de stoel ter aarde stort.

Staande hangstoel

Mag je niet in je plafond boren, maar wil je wel een hangstoel? Dan is er tegenwoordig ook een andere mogelijkheid. Zo kun je in veel winkels een staande hangstoel kopen. Deze stoel hangt als het ware aan een metalen frame. Hierdoor hoef je dus geen gat in het plafond te boren. Bijkomend voordeel is dat je de stoel gewoon kunt verplaatsen. Dit is niet het geval wanneer je voor een hangstoel kiest die je aan het plafond moet bevestigen.

Je vindt misschien ook leuk