Inrichting

Hoe creëer je een design-interieur op een betaalbare manier?

25 augustus 2021

Hoe creëer je een design-interieur op een betaalbare manier?

Goede smaak op zich is niet te koop, maar als je smaak hebt, moeten de smaakvolle producten voor in je interieur nog wel betaalbaar zijn. Dit is niet altijd gemakkelijk. Ik liep zelf constant tegen de frustratie aan dat ik steeds de duurste dingen leuk vond in (online) winkels. Inmiddels heb ik echter ook betaalbare design-opties gevonden. Hieronder deel ik m’n tips. 

Kick Collection

De missie van Kick Collection is om design betaalbaar te maken. Hun belangrijkste productcategorie wordt gevormd door stoelen, maar er zijn ook banken, eettafels, fauteuils en kasten van dit merk. De ontwerpers maken gebruik van mooie materialen, zoals metaal, hout, wol en velvet met inspiratie die ze over de hele wereld op hebben gedaan. Het merk biedt kleuren en stijlen voor ieder interieur, dus niet alleen voor modern design, maar ook retro of modern klassiek of landelijk. Bekijk de meubels van Kick Collection op www.skogen.nl

Koop tweedehands

Tussen tweedehands producten vind je soms pareltjes. Ooit heb ik bij de lokale kringloopwinkel een bank gekocht die achteraf een echt design-item bleek te zijn. Ik vermoedde in eerste instantie niets, omdat de bank slechts €85 kostte inclusief hocker. Op een gegeven moment keek ik aan de onderkant en zag ik een sticker met “Artifort” erop. Als student herkende ik het merk niet, maar ik dacht wel: die moet ik eens nakijken. Pas vier jaar na aankoop besloot ik het merk te Googlen en bleek het een heus design-merk te zijn. Het is inmiddels ook mijn hobby geworden om kringloopwinkels en online tweedehands marktplaatsen af te struinen voor unieke, soms zelfs echte retro producten. Het klinkt als zoeken naar een speld in een hooiberg, maar des te groter is het plezier als je iets vindt dat niemand heeft of misschien zelfs goud waard is, zoals mijn design-bank.

Je vindt misschien ook leuk