Woonkamer

Een sisal vloerkleed doet recht aan elk interieur

1 augustus 2016

Al generaties lang worden de interieurs van huizen, winkels en bedrijfspanden ingericht met sisal vloerkleden. Een sisal vloerkleed is van oudsher een sterk vloerkleed dat lang meegaat. Tegenwoordig voert de stijl van een sisal vloerkleed de boventoon en is de duurzaamheid van sisal slechts een “leuke” bijkomstigheid.

Modieus, strak en landelijk

In tegenstelling tot andere materialen is sisal 100% natuurlijk. Vanuit de samenstelling is de stijl van sisal dan ook het beste te omschrijven als natuurlijk en landelijk. Door deze vloerkleden te omzomen met een bijpassende bandering wordt het vloerkleed een wat modernere impuls meegegeven. Merken als Rivièra Maison en Floorpassion weten dit landelijke karakter een modieus impuls te geven met hun eigen sisal vloerkledenlijn. Deze vloerkledenlijn weet het sterke en duurzame karakter van sisal goed te mixen met de moderne interieurstijlen van nu.

Sisal vloerkleed samenstellen. 

Het aanbod van Sisal vloerkleden bestaat meestal uit verschillende varianten sisal. Een grove variant, middel en fijne variant:

Grove variant sisal “Sisal Havard ”

Een grove variant sisal is een zwaardere en breder geweven sisal garen. Een goed voorbeeld van een grove sisal variant is de “Sisal Havard”. Een Sisal Havard vloerkleed wordt vaak gebruikt in landelijke interieurs met veel natuurlijke invloeden. De Sisal Havard is dan ook te omschrijven als een robuust vloerkleed dat de stijl heeft van een onbewerkt natuurproduct.

Middel variant sisal “ Sisal Lago “
De meest gangbare variant is de Sisal Lago. De sisal lago is een prachtige combinatie tussen een fijne weeftechniek en een dikke kwaliteit sisal. Door het fijn geweven sisal garen heeft het vloerkleed een strakke uitstraling waardoor dit uitstekend tot zijn recht komt in meerdere interieurs. Met name in grote afmetingen (minimaal 200 x 200 centimeter) is dit vloerkleed een echte topper. Heeft u een grote woon of winkelruimte dan is dit vloerkleed in een grote afmeting het beste aan te bevelen.

De Edgartown Grey Carpet van Riviera Maison is een voorbeeld van een vloerkleed dat is opgebouwd uit Sisal Lago garen.

Fijne variant sisal “ Sisal Premium”

De Sisal Premium is de meest fijne variant sisal verkrijgbaar op de markt. Een Sisal Premium vloerkleed komt in bijna elk interieur tot zijn recht. De Sisal Premium is te omschrijven als een landelijk vloerkleed met een strak karakter. Door de fijne weeftechniek is de Sisal Premium het sterkst van alle varianten. Het vloerkleed gaat erg lang mee en kan gemakkelijk onderhouden worden.

Productie en herkomst van sisal vloerkleden

Sisal is een vezel dat wordt gewonnen uit de bladeren van de plantensoort “Agave” . De Agave groeit hoofdzakelijk in Mexico. Het ruwe sisal garen wordt geïmporteerd uit Mexico en in Nederland verder verwerkt tot vloerkleden. In de Nederlandse garenfabriek wordt het sisal uit Mexico gezuiverd en gesponnen tot garen. Het gewonnen garen wordt vervolgens in de tapijtfabriek geweven tot sisal tapijt. Het weven van het sisal garen kan machinaal en met de hand worden gedaan. Hoofdzakelijk wordt sisal in Nederland machinaal geweven. Het geweven sisal tapijt wordt in verschillende afmetingen gesneden. Als laatste stap worden de gesneden stukken gefestonneerd met een bandering.

 

Je vindt misschien ook leuk