Inrichting

Schoonmaakbedrijf inschakelen

13 januari 2020

Het is wetenschappelijk bewezen dat een schoon bedrijf zorgt voor gemotiveerde werknemers en minder verzuim. Hoe dit precies zit gaan we iets verder in de tekst bekijken, maar hoe krijg je een bedrijf nou goed schoon? Je kan hier natuurlijk zelf veel werk en tijd in stoppen, maar je kan het bedrijf natuurlijk ook schoon laten maken. Er zijn namelijk een hoop verschillende professionele schoonmaakbedrijven, zie www.actiefcleaningservices.nl, die er voor kunnen zorgen dat het bedrijf wekelijks of tweewekelijks nauwkeurig schoongemaakt zal worden. Een schoonmaakbedrijf inschakelen kan met die reden dus ook verschillende positieve effecten hebben op de werkvloer en de werknemers die daar aanwezig zijn.

 

Een schoon kantoor

Allereerst zorgt een schoon kantoor namelijk voor minder verzuim bij collega’s. Verzuim komt voor wanneer collega’s bijvoorbeeld ziek worden en een manier om ziek te worden is door een onhygiënische omgeving. Wanneer medewerkers ziek zijn, kunnen zij hun werkzaamheden niet volbrengen waardoor de werkzaamheden dus op een lager tempo voltooid zullen worden. Ook kan het zijn dat collega’s afgeleid zijn door de rommel. Een onhygiënisch kantoor zorgt er dus ook nog eens voor dat het werktempo bij de collega’s die geen verzuim plegen, een stuk lager ligt. Wat dan ook de reden van een onhygiënisch kantoor mag zijn, er zijn ontzettend veel negatieve gevolgen aan een onhygiënisch kantoor.

 

Het kantoor laten schoonmaken

Als werkgever wil je dus een schoon kantoor hebben om deze vervelende gevolgen niet te hoeven meemaken. Hier kun je een schoonmaakbedrijf voor inschakelen. Een schoonmaakbedrijf is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de schoonmaak. Het kan dan gaan om scholen, openbare ruimtes maar ook om kantoren. Een schoonmaakbedrijf weet met die reden dan ook precies wat er moet gebeuren om een kantoor goed schoon te krijgen. Het is namelijk zo dat kantoren te maken hebben met bepaalde richtlijnen. Zoals iedereen te maken heeft met de Arbowet, hebben kantoren dit ook. Een schoon kantoor moet dus aan bepaalde voorwaarden voldoen voor het zich schoon genoeg mag noemen. Medewerkers moeten gewoon in het kantoor kunnen werken zonder dat zij dus gevaar voor hun gezondheid lopen omdat het kantoor niet voldoende schoongemaakt is. Een schoonmaakbedrijf kan hierbij helpen.

 

Werkzaamheden van een schoonmaakbedrijf

Een schoonmaakbedrijf zal verschillende werkzaamheden uitvoeren om hiermee het kantoor zo schoon mogelijk te krijgen. Dit doen zij bijvoorbeeld door te stofzuigen en te dweilen, maar ook door verschillende andere taken waardoor het kantoor zo schoon mogelijk wordt gemaakt. Omdat een schoonmaakbedrijf werkt met medewerkers die zijn opgeleid, kun je hier een stukje professionaliteit van verwachten. Wanneer je werkt met een particuliere schoonmaker, kan het maar zo zijn dat deze zich ziek meldt of niet voldoende schoonmaakt. Een schoonmaakbedrijf zal in dat geval gewoon een andere medewerker naar het kantoor sturen zodat de werkzaamheden alsnog voltooid kunnen worden. Door de verschillende opleidingen die de schoonmakers vaak moeten volgen, zal het kantoor schoner worden dan ooit zal lukken wanneer je de taken zelf op je neemt. Ook verschillende gevaarlijke stoffen mag alleen een schoonmaker met diploma opruimen.

 

 

Je vindt misschien ook leuk