Uncategorized

Hoe pak ik een tijdelijke verhuizing aan?

24 december 2019
tijdelijke verhuizing

Heb je jouw huidige woning verkocht en kun je nog niet direct in de nieuwe? Dan moet je tijdelijke woonruimte zien te vinden. Sommige mensen gaan tijdelijk terug naar huis, maar de kans is aanwezig dat je hier niet op zit te wachten. In dat geval kun je een appartement of vakantiehuisje huren. Het gaat vaak om een vooraf vastgestelde periode. Zijn het slechts een paar weken? Dan moet je in korte tijd dus twee keer verhuizen. Niet bepaald prettig natuurlijk, maar het is helaas niet anders. Sta je ook voor een tijdelijke verhuizing? Dan kun je hier vast nog wel wat tips voor gebruiken. In onderstaande tekst bieden we jou een aantal handvatten voor het aanpakken van een tijdelijke verhuizing.

Laat de spullen zoveel mogelijk ingepakt

Bij een tijdelijke verhuizing gebruik je ongetwijfeld verhuisdozen. Dit is makkelijk, want hierdoor kun je veel bij elkaar inpakken. Bovendien scheelt dit behoorlijk vaak heen en weer lopen en rijden. Het is namelijk geen beginnen aan om alle spullen los te gaan vervoeren. Indien je een tijdelijke woonruimte betrekt, doe je er goed de dozen grotendeels ingepakt te laten. Haal alleen de spullen eruit die je veelvuldig gebruikt. Laat je de rest allemaal ingepakt? Dan scheelt je dit straks behoorlijk wat tijd. Denk er bij het inpakken van de verhuisdozen ook alvast over na wat je bij elkaar in doet. Wanneer je logisch inpakt, hoef je maar een paar dozen uit te pakken. Voorzie de dozen ook vooral van stickers en zet hierop wat er in de doos zit. Zodoende voorkom je dat je alles overhoop moet trekken om de juiste spullen te vinden.

Huur een opslag

De tijdelijke woonruimte die je betrekt is mogelijk aanzienlijk kleiner dan het huis waar je nu in woont. Het is in dat geval geen beginnen aan om alle spullen in jouw huis te stallen. Weggooien is natuurlijk ook zonde, zeker wanneer je de spullen straks weer wilt gebruiken. Indien je een kleinere woonruimte betrekt ter overbrugging, doe je er goed aan een opslag te huren. Er zijn vandaag de dag talloze opslagbedrijven waar je zowel kleine als grote opslagboxen kunt huren. In zo’n box kun je de spullen tijdelijk opslaan die je in jouw tijdelijke woning niet gebruikt. Wanneer je straks jouw nieuwe woning in kunt, trek je de opslag leeg en zet je de spullen weer gewoon in jouw huis.

Zorg dat je alles geregeld hebt

Woon je binnenkort op een tijdelijk adres? Dan is het zaak om dit door te geven aan de verschillende instanties waar je bij bent aangesloten. Zo moet je bijvoorbeeld de gemeente doorgeven dat je verhuisd bent. En daarnaast zijn er natuurlijk nog allerlei instanties die je op de hoogte moet brengen van de verhuizing. Zo heb je vast en zeker nog abonnementen lopen bij meerdere partijen. Denk bijvoorbeeld aan een abonnement op een krant of jouw televisieabonnement. Staat jouw nieuwe woning leeg? Dan kun je dit natuurlijk ook alvast doorgeven als woonadres. Op deze manier komt de post direct op de goede plek terecht. Het is in dat geval wel zaak dat je geregeld kijkt of er ook post is. Anders mis je rekeningen alsnog en dat levert je binnen de kortste keren een paar aanmaningen op.

Schakel hulp in

Wanneer jouw woning verkocht is, moet deze van top tot teen leeg getrokken worden. Veel mensen verkijken zich vaak op de hoeveelheid werk die hierbij komt kijken. Hierdoor kan de stress op het laatste moment behoorlijk toeslaan. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom schakel je vast en zeker de hulp van vrienden en familie in. Zijn er maar weinig mensen die jou kunnen helpen? Begin dan niet alleen aan deze megaklus, maar schakel een deskundig verhuisbedrijf  in. Zij weten namelijk precies hoe zij jouw woning helemaal leeg moeten pakken. Bovendien pakken ze alles op een goede manier in, waardoor het niet nodig is om talloze keren heen en weer te rijden. Met een deskundig verhuisbedrijf is jouw verhuizing dan ook binnen de kortste keren achter de rug!

Je vindt misschien ook leuk