Uncategorized

Houten jaloezieën kopen? Hier moet je op letten!

22 juni 2020
man bij raam

Houten jaloezieen, wie wil ze nou niet?! Dit is toch wel de meest populaire vorm van raamdecoratie op maat. Strak, modern, industrieel en toch weer heel sfeervol. Klinkt als muziek in de oren. Ga jij binnenkort houten jaloezieen bestellen? Lees dit artikel dan nog goed door, want met deze tips voorkom jij een eventuele miskoop! 

 

De kleur van je nieuwe jaloezieën

De kleur van je nieuwe raamdecoratie is erg bepalend voor de sfeer in je woning. Het is daarom ontzettend belangrijk om gratis kleurstalen aan te vragen. Tenminste, als het bedrijf of de webshop waar je je houten jaloezieen wil kopen dit aanbiedt. Zo kun je thuis vergelijken welke kleur het beste staat bij jouw huidige interieur. Vaak is het ook nog aan te raden om een kleur door de dag heen te vergelijken. Door regen en grauwe lucht kan een wittint erg koel ogen en bij een warme zon richting crème ogen. Door goed te vergelijken welke kleur het beste past, voorkom je je eerste miskoop!

 

Obstakels bij je raam of kozijn? 

Nog iets om rekening mee te houden wanneer je je nieuwe raamdecoratie bestelt, zijn obstakels. Heb je bijvoorbeeld een kiep kantelraam met een deurklink die naar binnen staat? Of is jouw raam uitgevoerd met een luchtrooster? Er zijn veel verschillende obstakels, maar ook genoeg oplossingen. Niet getreurd dus. Het is het beste om contact op te nemen met het bedrijf, omdat zij je het beste kunnen adviseren. 

 

Houdt rekening met eventuele speling

Wil jij je nieuwe houten jaloezie in het kozijn plaatsen, waardoor de jaloezie tussen twee muren komt te hangen? Houdt dan goed rekening met de speling tijdens het opmeten. Als de breedte tussen de twee muren 150cm is, haal dan 1,5 centimeter van die totale breedte af. Zo zit de bovenbak niet te strak en botsen de horizontale lamellen niet tegen de muren. Zo blijft je nieuwe raamdecoratie langer mooi en wordt het bedienen ook geen stoeigevecht!

Je vindt misschien ook leuk