Design

Ga aan de slag met multiplex in de ruimtes van je woning

7 januari 2019

Ga aan de slag met multiplex in de ruimtes van je woning

Maak je woning nog gezelliger door aan de slag te gaan met leuke DIY-projecten, waarbij je multiplex gebruikt. Multiplex is een zeer eenvoudig te bewerken type hout, wat het materiaal bruikbaar maakt voor verschillende soorten klussen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een tussenmuur te plaatsen, om van een ruimte twee losse ruimtes te maken. Houd er hierbij wel rekening mee, dat multiplex vaak niet heel dik is. Dit maakt dat een ruimte al snel gehorig kan worden bij het gebruik van multiplex.

Voor de aanschaf van multiplex hoef je niet naar een bouwmarkt. Je kunt het materiaal heel eenvoudig online bestellen! Ideaal, wanneer je geen auto bij de hand hebt om het materiaal op te halen. Een online bouwwinkel met een breed aanbod aan soorten multiplex is PontMeyer.

Leuke projecten om met multiplex te maken

Het gebruik van multiplex voor het opbouwen van een muurtje tussen twee ruimtes, is slechts een van de mogelijkheden die je hebt. Er zijn talloze andere DIY-projecten op internet te vinden, waarbij men multiplex gebruikt voor het opbouwen van de basis. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de mogelijkheid om multiplex te gebruiken voor het maken van een stijlvol nachtkastje. De houten kleur van multiplex maakt dat een dergelijk interieurelement je ruimte nog knusser en sfeervoller zal maken! Het enige wat je naast multiplex nog nodig hebt, zijn een aantal poten voor onder het kastje. Ook een bijzettafel is relatief eenvoudig in elkaar te timmeren met multiplex. Plaats een aantal zwenkwieltjes onder de bijzettafel om deze verrijdbaar te maken.

Verschillende soorten multiplex

Houd er bij de aanschaf van multiplex rekening mee, dat dit materiaal in verschillende soorten aangeboden wordt. Kies bijvoorbeeld tussen berken multiplex, Russisch berken multiplex en populieren multiplex. Het verschil zit hierbij onder meer in de kleur van het multiplex, het gewicht hiervan en de eenvoud waarmee het materiaal bewerkt kan worden. Bij de dikkere platen en lastiger te bewerken soorten multiplex is het raadzaam om voor kwalitatief goed gereedschap te kiezen. Neem bijvoorbeeld een decoupeerzaag voor het zagen van multiplex, in plaats van een losse handzaag. Op internet lees je meer over de bewerking van dit materiaal.

Je vindt misschien ook leuk