Inrichting

Huis opnieuw inrichten? Vergeet de vloer niet

17 januari 2019

Eens in de zoveel tijd gaan veel mensen hun huis weer opnieuw inrichten. Nieuwe meubels, nieuwe accessoires en hier een daar een likje verf. Daarmee creëer je in huis een hele nieuwe sfeer. Een onderdeel van het huis wat daarbij vaak wordt overgeslagen is de vloer. De vloer is namelijk van grote invloed op de sfeer die je in je huis creëert. Een vloer kan zorgen voor een warme sfeer, maar ook een industriële look of hele kleurrijke look kan bereikt worden met een vloersoort. Als je de boel toch flink gaat aanpakken, denk hier dan zeker over na.

Laminaatvloer in verschillende soorten en maten

Met een laminaatvloer kun je veel verschillende kanten op. Zo zijn er verschillende kleuren laminaat, en is het ook beschikbaar in verschillende vormen laminaatplanken. Hou je van lichte kleuren kun je voor een laminaat met een wittint gebruiken, terwijl een donkere of robuuste laminaatsoort voor een landelijk gevoel in huis. Groot voordeel van deze vloersoort is dat je deze vrij zelfstandig kunt aanleggen in huis, zonder dat je daarvoor een vakman hoeft in te schakelen. Laminaat van goede kwaliteit gaat al snel 15 tot 20 jaar mee.

Gietvloer erg populair

Ook een gietvloer is een keuze die de sfeer in je woonkamer helemaal kan omgooien. Omdat een gietvloer in verschillende kleuren beschikbaar is, kun je deze helemaal afstemmen op de sfeer die jij in je huis wil. Bovendien is een gietvloer erg praktisch. Het is namelijk erg onderhoudsvriendelijk. Een gietvloer is namelijk makkelijk schoon te houden door eens per week met een dweil over de vloer te gaan. Bijkomend voordeel is dat een gietvloer kan worden doorgetrokken in het hele huis. Zelfs in de slaapkamer of de badkamer zal een gietvloer niet misstaan, en kun je de gekozen stijl in het hele huis laten terugkomen.

Je vindt misschien ook leuk