Inrichting

Hoe interieurstylisten te werk gaan

24 juli 2019

Je zit zelf met het handen in het haar want je kan maar geen geschikte stijl vinden voor jouw badkamer, slaapkamer of woonkamer en je hebt geen idee hoe je nu verder moet. Dat klinkt alsof het tijd wordt om een professional in te schakelen. Een interieurstylist helpt je zeker verder, maar hoe gaat dat precies in zijn werk?

 

Kennismaken

Interieurstylisten maken altijd eerst kennis met de klant, jij dus. Deze interieurstylist in Breda, genaamd Moeierboom Art, vindt het zelf ook fijn om eerst te beginnen met een kennismakingsgesprek. Op die manier kunnen jullie naast kennismaken, ook kijken of het een match is op het gebied van stijl en kunnen de wensen op tafel gelegd worden. Daarnaast wordt het budget besproken en kan er op basis daarvan een offerte worden gemaakt.

 

En daarna dan?

Gaat de stylist dan uit de losse pols aan de slag zonder dat jij weet wat er precies voor vorderingen zijn? Absoluut niet. De stylist zorgt ervoor dat jij compleet op de hoogte gehouden wordt betreffende de fase van ontwerpen. Zo maakt Moeierboom Art eerst een moodboard en een 2D-ontwerp van de ruimte die jij graag veranderd wil zien. Als je het ontwerp gelijk fantastisch vindt, is dat mooi meegenomen en kan de interieurstylist aan de slag. Mocht je het één en ander veranderd willen hebben, dan is dat eveneens geen probleem. Alles moet volgens jouw wensen verlopen. 

 

Het ontwerp wordt definitief

Als alle wensen genoteerd zijn en opnieuw meegenomen worden in het ontwerp kan het feest beginnen. Het ontwerp wordt nogmaals aan jou, de klant, voorgelegd waarna het goedgekeurd kan worden. Op die manier heb je een goed beeld van het definitieve ontwerp en daarna is het alleen maar afwachten totdat de klussers jouw huis onder handen nemen. De interieurstylist gaat voor je op pad langs de woonwinkels om alle meubels, accessoires en andere mooimakerij te scoren, zodat je dit zelf niet hoeft te doen. 

 

Het eindresultaat

Nadat de ruimte onder handen genomen is en de laatste finish touches geplaatst zijn, komt het ware verrassingsmoment. Je kunt het eindresultaat zien en eindelijk wonen in een ruimte die precies is zoals jij het wil hebben. Vanaf nu zul je met een tevreden gevoel de ruimte rondkijken en je echt thuis voelen in je woning. Het mooie is dat je er haast geen omkijken naar had en het toch precies is wat je bedoelde dankzij de door jou ingehuurde interieurstylist.

Je vindt misschien ook leuk