Woonkamer

Natuurlijke sfeer in huis met een boomstam tafelblad

20 december 2018

Wil je een boomstam tafelblad aanschaffen voor in huis? Je hebt tal van mogelijkheden wanneer je kiest voor een houten tafel. Zo kun je niet alleen het houtsoort kiezen, maar ook de vorm, de grootte en de afmetingen. Maak je het tafelblad zelf of laat je het op maat maken door een meubelmaker? Met deze en meer keuzes moet je rekening houden wanneer je een boomstam tafelblad gaat uitkiezen.

Zelf aan de slag met een boomstam tafelblad

Er zijn verschillende manieren waarop je aan een boomstam tafelblad kunt komen. Zo kun je hem ten eerste zelf maken. Gelukkig zijn er online allerlei tips te vinden over hoe je dit het beste kunt aanpakken. Deze klus moet je dan ook zeker niet onderschatten en vooral ervaren klussers zullen hier mee aan de slag kunnen gaan. Je moet goed kijken naar de houtsoort die je gaat gebruiken, want niet alle soorten zijn geschikt voor het maken van een tafelblad. Koop daarom je hout bij een houthandel, want hier wordt je goed geadviseerd. Denk ook aan het onderstel van de tafel maar bedenk van te voren ook goed wat je budget is.

Laat de boomstamtafel op maat maken

Een andere optie is het op maat laten maken van een boomstam tafelblad. Hiervoor kun je terecht bij een meubelmaker die de het tafelblad voor jou in orde kan maken. Zorg ervoor dat je de afmetingen precies goed berekent, zodat de tafel er uiteindelijk perfect bij komt te staan in je huis. Je kunt alleen een boomstam tafelblad laten maken bij een meubelmakerij, maar ook het onderstel kunnen zij voor jou regelen. Op deze manier hoef je er zelf niets meer aan te doen en staat je nieuwe tafel binnen de kortste keren in je woning!

Welke soort tafel wordt het?

Wanneer je besloten hebt dat je een boomstam tafelblad wilt maken of laten maken, ben je er nog niet. Het is ook belangrijk om te bedenken welke vorm het tafelblad moet gaan krijgen en waar hij uiteindelijk komt te staan. Moet het een langwerpige of ronde eettafel worden, een salontafel of juist twee tafeltjes voor naast het bed? Er zijn heel veel opties waar je uit kunt kiezen. Als je nog geen idee hebt kun je je online of in woonwinkels laten inspireren. Hier zie je alle mogelijkheden met een boomstam tafelblad en zo wordt de keuze net wat makkelijker.

Laat je goed adviseren over de verzorging

Je kunt een boomstam tafelblad natuurlijk binnen zetten, maar ook buiten kan het heel erg mooi staan. Als je een mooi terrasje in de achtertuin hebt of een gezellig zithoekje, kan een boomstamtafel alles mooi opfleuren. Of je de tafel nu binnen of buiten zet, let goed op de verzorging van het hout. Hout kan lang meegaan, mits je het goed verzorgt. Online lees je alles over hoe je hout het beste kunt behandelen en welke producten je daarvoor nodig hebt. Ook bij de meubelmaker of houthandel kunnen ze jou hierin adviseren, zodat je extra lang van je nieuwe tafel kunt genieten.

Kijk voor meer info op https://woodindustries.nl/

Je vindt misschien ook leuk