Buiten

Fleur je tuin op met deze 3 tips

22 oktober 2018

De tuin is een plek waar je in de zomer lekker buiten kunt zitten en kunt genieten van de zon. Tegen de winter kun je gezellig met een vuurkorf en een overkapping buiten zitten. De inrichting van een tuin is dus erg belangrijk. Het is datgene waar je op uitkijkt en een extensie vormt van je huis. Een tuin moet de stijl van je huis doorvoeren en er uitnodigend uitzien. Vandaar onderstaande drie tips om je tuin op te fleuren!

1. Zithoek creëren

Om een tuin op te fleuren moet het een gezellige en uitnodigende uitstraling hebben. Dit kun je creëren door een zithoek te plaatsen. Een tuin kan opnieuw ingericht worden, mede door de hulp van een tuinarchitect, die het optimale uit een tuin kan halen. Bij de zithoek kan een overkapping worden gemaakt, zodat je hier zomers lekker kunt zitten en genieten van een barbecue. Een overkapping is, tijdens de winter in de tuin, een goede oplossing voor extra warmte, dit kan versterkt worden door het plaatsen van heaters bijvoorbeeld. Een zithoekje kan worden opgevuld met een loungebank maar ook een losse bank en tuinstoelen. Versier het met buitenverlichting (in de vorm van slingers) en de tuin is direct een stuk gezelliger!

2. Vijver

Een andere manier om de tuin op te fleuren is door het plaatsen van een vijver. Een vijver zorgt voor gezelligheid, vertier en fleur een tuin op door het design. Breng wat levendigheid in je tuin en plaats verschillende soorten vissen in de vijver voor een mooie mix. Een vijver kun je vaak in diverse stijlen aanschaffen en/of zelf laten ontwerpen. Je kunt een klein bruggetje plaatsen, kiezen voor losse stenen of het heel strak en modern houden. Kijk welke mogelijkheden jouw tuin biedt en welk soort vijver de tuin kan opfleuren. Ben je niet zo’n fan van vissen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor het plaatsen van een fontein!

3. Hoe groener, hoe beter!

Met veel groen is een tuin binnen no time opgefleurd! Denk hierbij aan het planten van bomen, struiken, bloemen en planten. Maar ook het verbouwen van je eigen groente en fruit is erg leuk! In een tuin hoort uiteraard genoeg groen! Zo kan je ervoor kiezen een heg te plaatsen als tussenscheiding voor jou en de buren, in plaats van een schutting. Ook planthangers kunnen in diverse plekken van de tuin worden opgehangen voor een fleurig beeld. Zelf groente en fruit verbouwen kan door middel van een tuinkas, dit fleurt de tuin op en geeft je een leuk project (ook voor de kinderen)!

Een tuin kan door verschillende factoren worden opgefleurd. Kijk vooral goed wat bij jouw tuin(grootte) past en laat je eigen stijl terugkomen in de tuin. Denk aan genoeg groen, een gezellige zithoek en wat ‘leven’ in de tuin en je bent al een heel eind op weg! Succes met het opfleuren van de tuin.

Je vindt misschien ook leuk