Buiten

Extra warmte met een Solamagic terrasverwarmer

19 juli 2016

Bent u van plan om een terrasverwarmer aan te schaffen, maar weet u niet hoeveel vermogen u nodig heeft? In dit artikel geven wij hier een aantal tips over, en vertellen we u hoe met een Solamagic terrasverwarmer van een optimaal rendement kunt profiteren.

Uw terrasverwarmer

Het benodigde vermogen is ten eerste afhankelijk van het soort terrasverwarmer dat u aanschaft. De voorkeur ligt bij een infrarood terrasverwarmer; deze werkt met gerichte stralingswarmte, waardoor niet de lucht maar mensen en objecten worden verwarmd. Dit is namelijk veel efficiënter.

Vierkante meters

Wanneer uw terrasverwarmer met gerichte stralingswarmte werkt, dan is het oppervlak van uw terras niet zo belangrijk als u wellicht zou denken. U hoeft tenslotte niet uw hele terras te verwarmen, alleen de mensen die er zitten. Een terrasverwarmer van 1500W (met een maximaal rendement) kan een terras van ongeveer 6 m2 verwarmen, een terrasverwarmer van 2000W is goed voor een oppervlakte van maximaal 8 m2. Ligt de oppervlakte van uw terras tussen de 6 en 8 m2, dan zou u kunnen kiezen voor één terrasverwarmer van 2000W, of voor twee terrasverwarmers van 1500W. Door voor twee terrasverwarmers te kiezen kunt u de warmte van twee kanten laten komen, waardoor u van extra comfort profiteert. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat factoren zoals de beschutting van het terras, de wind en de buitentemperatuur de uiteindelijke hoeveelheid warmte sterk kunnen beïnvloeden.

Solamagic terrasverwarmers

We hadden het hierboven al over terrasverwarmers met een maximaal rendement. Een goed voorbeeld hiervan zijn de terrasverwarmers van Solamagic. Dit merk wordt ook wel gezien als marktleider op het gebied van elektrische terrasverwarmers. U heeft de keuze uit een zeer uitgebreid assortiment elektrische terrasverwarmers in alle soorten en maten, én u profiteert van het hoogste rendement. Andere elektrische terrasverwarmers en gas terrasverwarmers zijn wellicht goedkoper in aanschaf, maar vergen aanzienlijk meer vermogen om hetzelfde oppervlak optimaal te kunnen verwarmen. Op de lange termijn bent u met een Solamagic terrasverwarmer dus altijd voordeliger uit!

Je vindt misschien ook leuk