Slaapkamer

Het kopen van de juiste matras

21 juli 2016

Comfortabel en lekker slapen is heel erg belangrijk. Zo belangrijk dat je het eigenlijk niet kunt missen. We smokkelen misschien weleens een beetje van onze nachtelijke uurtjes af maar dat is eigenlijk om een aantal redenen helemaal niet zo goed voor ons. Wat wel goed is voor je nachtrust, is de juiste matras.

Bij het kopen van een matras zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het beste is om goed te kijken naar wat je lekker vindt liggen, maar vooral ook naar wat goed is voor jouw lijf. Wanneer je bijvoorbeeld een tweepersoonsbed hebt, kan je misschien alsnog overwegen om twee matrassen te kopen wanneer jij en je partner andere behoeften en wensen op het gebied van matrassen hebben. Er zijn ook speciale verbinders verkrijgbaar, waardoor je van twee matrassen alsnog een matras kunt maken. Wel zo gezellig natuurlijk.

Je wensen zijn dus ook erg belangrijk maar probeer ook kritisch te kijken naar wat je lijf nodig hebt. Dat je een zacht matras lekker vind liggen, betekent niet per se dat je een zacht matras nodig hebt voor je rug en nek bijvoorbeeld.

Goed om te weten is dat de meeste verkopers van matrassen ook de mogelijkheid bieden tot het uitproberen van de matrassen. Dat is natuurlijk in de winkel maar je mag vaak ook de matrassen op proef in huis hebben. Vaak is dit een periode van ongeveer 100 dagen en dat is gelukkig ook vaak ruimschoots genoeg om te kunnen bepalen of een matras goed bij jou past of niet.

Wees dus vooral ook kritisch genoeg bij de keuze voor een matras en kies niet de eerste de beste optie maar wees goed op je hoede en kies de optie die het beste bij jou past.

Dat wordt dus lekker slapen en just-dream!

 

Je vindt misschien ook leuk